Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Geplaatst door op met onderwerp

Woesj is een leerlijn creatief schrijven voor kinderen van groep 1 t/m 8. Hoe spreek je je fantasie aan? Hoe tover je met woorden? En hoe zet je je gedachten op papier? Bestel het Woesj boek, beluister de Woesj podcasts of volg de Woesj training.

Woesj boek: werkvormen creatief schrijven

Woesj geeft spelenderwijs handvatten om de fantasie te prikkelen en eigen ervaringen te verwoorden. De stellessen worden vrolijk en toegankelijk. Taal gaat ineens niet meer over of je wel ‘iets weet om te schrijven’ of over ‘goed of fout’ maar over onderzoeken en ontdekken. Zo leren leerlingen hun eigen taal en verhaal kennen en laten ze zich als vanzelf zien en horen. Een toverformule voor zelfvertrouwen. Alle 70 werkvormen (voor groep 1-8) zijn in de praktijk ontwikkeld, en worden kort en krachtig beschreven in steeds 2 pagina's aantrekkelijke tekst.

De auteurs Alied van der Meer, Heleen Bosma en Miriam Janssen schrijven en dichten zelf en hebben jarenlange ervaring als schrijfdocenten binnen en buiten het onderwijs.

woesjboek.pg

Bekijk hier een impressie van het boek.

Het boek is te bestellen à € 49,95 per exemplaar, door een mail te sturen naar
Kies je voor aanvullende training? Dan zijn de kosten per boek € 35,00.

Wil je meer informatie over Woesj? Of wil je een aanvullende training voor het  team, collega's binnen of buiten schoolverband?
Mail naar of   of meld je aan via voor een training.  

Woesj podcasts

Hoe kunnen kinderen die thuisonderwijs volgen, toch geprikkeld worden om hun verhaal op papier te zetten? Tijdens de coronacrisis zijn verschillende opdrachten uit het boek omgezet naar podcasts. Speciaal voor kinderen van 9 tot 12 jaar: luister maar.