Bibliotheken in Overijssel

Rijnbrink en de Overijsselse bibliotheken werken samen in het Netwerk van Overijsselse Bibliotheken.

Het Netwerk van Overijsselse Bibliotheken bestaat uit 23 zelfstandige bibliotheekstichtingen (90 vestigingen) die intensief samenwerken om de bibliotheek aantrekkelijk te maken en te houden voor haar leden. Samen geven we de innovatie van onze bibliotheekproducten handen en voeten.

De lokale situatie is hierbij altijd het uitgangspunt. De samenwerking binnen het netwerk en met Rijnbrink helpt de lokale bibliotheek verder.

Toekomstkracht Overijsselse bibliotheken

Iedereen kan meedoen in onze samenleving! Deze ambitie hebben we in Overijssel hoog in het vaandel staan. De bibliotheken spelen hier een belangrijke rol in. Daarom werken bibliotheken, gemeenten, de provincie en Rijnbrink onder de noemer ‘Toekomstkracht Overijsselse bibliotheken’ samen aan het verder versterken van de Overijsselse bibliotheken.

Lees hier meer over het traject Toekomstkracht

Hoe geven we daar invulling aan?

Bekijk hoe de samenwerking tussen Overijsselse bibliotheken is georganiseerd en lees praktische informatie, ingedeeld per specialisme: Geletterde samenleving, Participatie in de informatiesamenleving, Persoonlijke ontwikkeling en Basis garanderen.

Netwerk van Overijsselse bibliotheken

Rijnbrink werkt samen met

Meer weten? Onze adviseurs helpen je graag.

Laurens Felix

Laurens Felix

Interim Netwerkmanager provincie Overijssel

laurens.felix@rijnbrink.nl
Astrid Kroon

Astrid Kroon

Relatiemanager bibliotheken Overijssel

06 13 92 83 97 astrid.kroon@rijnbrink.nl