Ervaringen en beleving
Ervaringen en beleving

Met deelnemers van bibliotheken uit Gelderland en Overijssel zijn bibliotheken in Portugal bezocht waarin de 'Community Library' zowel in visie als in de praktijk is doorgevoerd. Wat is geleerd? Lees de ervaringen van directeur, marketingspecialist en community manager.

Sander: Iedereen binnen de Bibliotheek is een community librarian.”

“Ook de klantadviseur die dagelijks in de Bibliotheek staat en in de buurt een belangrijke rol heeft om buurtgenoten met elkaar te verbinden. Bijvoorbeeld via een denksport zoals schaken, of wat dan ook eigenlijk. Gedeelde interesses vinden, dat is waar het om draait. Ook dat is deel van de Bibliotheek en een community librarian.” Wil je hier meer over weten? Neem contact op met Sander Voerman – marketingspecialist, Bibliotheek Rivierenland.

 

Marjolein: “Geef de buurt echt een eigen vrije ruimte.”

“Creëer in je bibliotheekvestiging letterlijk ruimte voor communities: vrijplaatsen waar geëxperimenteerd mag worden en waar dingen kunnen groeien. Zoals connectie en kruisbestuiving met kunstenaars of andere creatievelingen. Omdenkers zoals zij helpen de wereld anders te zien en daar kunnen we, naast het openslaan van een boek, enorm veel van leren”. Wil je hier meer over weten? Neem contact op met Marjolein Bergboer – Community Manager, Bibliotheek Deventer.

 

Anja: “Vrije speeltijd: ga maar gewoon op pad, doe het maar gewoon!”

“Vaak zijn we bezig met plannen of onderzoeken. Daarin betrekken we ook de doelstellingen van de Bibliotheek en het netwerk. Soms vergeten we in onze snelheid dat we het doen voor en vooral mét ‘buiten’. Gewoon op pad gaan, de buurt in, is het devies van Portugese bibliotheken.” Wil je hier meer over weten? Neem contact op met Anja Kaashoek – Directeur Bibliotheek Wijchen.

 

Meer weten?

Deze informatie, kennis en inspiratie is van deelnemers van de Community Reis naar Portugese bibliotheken. Lees verder over het programma en de leerlessen. Wil je de bewoners van jouw directe lokale omgeving ook het hart laten vormen van je Bibliotheek? Mail Jeroen de Graeve, strategisch adviseur Rijnbrink, of lees meer over communities op de projectpagina.

Meer weten?

Jeroen de Graeve

Jeroen de Graeve

Strategisch adviseur

06 82 22 53 97 jeroen.degraeve@rijnbrink.nl
Elisabeth Rullens

Elisabeth Rullens

Adviseur Educatie, Cultuur en Samenleving

06 82 42 49 28 elisabeth.rullens@rijnbrink.nl
Remko Hekkers

Remko Hekkers

Adviseur Marketing

06 82 12 40 58 remko.hekkers@rijnbrink.nl