Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

afbeelding presentatie laaggeletterdheid en gezinsaanpak

Op 26 mei 2020 was de 1e online werksessie over de lokale plannen voor het doorbreken van de cyclus van laaggeletterdheid met een gezinsaanpak.

Voor deze werksessie hadden zich 36 deelnemers van 17 bibliotheken uit Gelderland en Overijssel aangemeld. Via een online videopresentatie werd een gezamenlijke aftrap gegeven. Daarna gingen vijf subgroepen ingedeeld op thema‚Äôs online via Teams met elkaar in gesprek over bestaande lokale projectplannen voor gezinsaanpak. Want het doorbreken van een cyclus kan alleen door samen te werken, kennis te delen en zo werken aan resultaat.   

Met af en toe een (technische) hick-up was het uit de sfeer te merken een prettige bijeenkomst met voor een aantal deelnemers, voor het eerst, een nieuwe online ervaring. Er volgen over de periode 2020-2021 nog drie sessies rond het onderwerp. 

Meer weten?

  • Vragen over gezinsaanpak en laaggeletterdheid? Neem contact op met projectadviseurs Karien van Buuren () of Evelien Wietsema (). 
  • Interesse in het onderwerp? Word lid van het platform Biebtobieb-groep: Gezinsaanpak. Biebtobieb is het platform voor iedereen die werkt in de bibliotheeksector of die een bijdrage levert aan de ontwikkeling van het bibliotheekwerk.

Ook interessant

Nieuwsbericht: Samen werken aan doorbreken cyclus laaggeletterdheid binnen gezinnen.