Datum
do 17 oktober
Tijd
09:30 - 16:15 uur
Locatie
Hunneperkade 70
Deventer
Aantal deelnemers
4 – 10

Data-analyse en -verwerking met Excel (voor gevorderden)

Open inschrijving

Beheers je de basisfuncties van Excel en wil je je nog meer verdiepen in de mogelijkheden van Excel om grote databestanden te verwerken en analyseren? Zoals de data van de Wsob gegevenslevering, dBos Monitor of onderzoeken van de Bibliotheekmonitor? Dan is deze training voor gevorderden geschikt voor jou. Tijdens de training worden uitleg en demonstraties steeds afgewisseld door concrete opdrachten zodat je alles direct zelf kunt toepassen.

Programma

Deze training is gericht op het verbeteren van je Excel-vaardigheden door je te leren hoe je complexe gegevenssets kunt beheren, analyseren en visualiseren.

De volgende onderwerpen komen tijdens de training aan bod:

  • Gegevens voorbereiden en organiseren: leer hoe je cellen samenvoegt en tekst omzet naar kolommen.
  • Gegevens bewerken: leer hoe je gegevens zoekt en vervangt om snel wijzigingen aan te brengen in je dataset en leer hoe je repetitieve invoer automatiseert met ‘Snel aanvullen’ en Autofilter.
  • Gegevens sorteren en fitleren: je leert AutoFilter gebruiken om gemakkelijk specifieke gegevens te vinden en te bekijken.
  • Geavanceerde analyse: je leert draaitabellen maken om snel grote hoeveelheden data te analyseren en samenvattingen te maken.
  • Gegevens visualiseren: Creëer en bewerk grafieken om je gegevens visueel aantrekkelijk en inzichtelijk te presenteren en leer hoe je de voorwaardelijke opmaakt toepast om belangrijke trends en afwijkingen in je data te benadrukken.
  • Automatiseren met formules en functies: je gaat aan de slag met datums, percentages en specifieke scenario’s om je werk te vereenvoudigen en snelle berekeningen uit te voeren.

Je gaat aan de slag met je eigen databestand, zodat je het geleerde meteen kunt toepassen op jouw eigen werk.

De training wordt gegeven door Michiel Weber van InAspire.

Twijfel je of de basis van Excel Training basis al voldoende beheerst? Gebruik dit oefenbestand om te toetsen of je de basis onder de knie hebt. Je kunt je natuurlijk ook voor beide trainingen aanmelden.

Deze training komt voort uit de Haal meer uit data (HAMUD)-trajecten, die focussen op het beter benutten van data. De hoeveelheid beschikbare data over diensten, gebruik en gebruikers neemt toe. Daarnaast groeit de behoefte om deze data om te zetten in waardevolle inzichten voor keuzes, besluitvorming, verantwoording en het optimaliseren van dienstverlening.

Voor wie?

De training is voor medewerkers van bibliotheken of MFCO’s in Gelderland en Overijssel die regelmatig werken met grote databestanden in Excel en de basiskennis beheersen.

Investering

De eigen bijdrage voor deelname aan de training is € 185,- excl. BTW. Dit is inclusief koffie, thee en lunch en een jaar lang toegang tot de basis e-learning Excel van InAspire.

Aanmelden

Je kunt je voor dit programma tot 3 oktober 2024 aanmelden.

direct aanmelden