Datum
do 12 september
Tijd
09:30 - 16:15 uur
Locatie
Hunneperkade 70
Deventer
Aantal deelnemers
4 – 10

Basistraining Excel – Data-analyse en -verwerking

Open inschrijving

Verricht je (vragenlijst)onderzoek en werk je met grote databestanden in Excel? Wil je aan de slag met de ruwe data van de Wsob gegevenslevering, dBos Monitor of onderzoeken van de Bibliotheekmonitor? Ontdek hoe je deze data omzet in een bruikbaar en leesbaar Excel-bestand, zodat je gericht kunt werken aan het verwerken en analyseren van de gegevens. Tijdens deze training leer je ook basistoepassingen, zoals het maken van (eenvoudige) berekeningen en deelnemerslijsten.

Programma

Tijdens deze basistraining maak je kennis met de essentiële functies van Excel. De training richt zich op de belangrijkste begrippen en vaardigheden die nodig zijn om efficiënt met gegevens om te gaan en deze op de juiste manier te organiseren en op te maken.

De volgende onderwerpen komen tijdens de training aan bod:

  • Basisbegrippen en basisvaardigheden: Leer hoe je gegevens invoert, bewerkt en cellen manipuleert. Beheer je werkbladstructuur, navigeer tussen werkbladen en organiseer gegevens door te sorteren en filteren. Houd belangrijke kopteksten zichtbaar tijdens het scrollen.
  • Invoer en opmaak: Pas de weergave van je gegevens aan voor betere leesbaarheid. Leer de breedte en hoogte van cellen aanpassen en verken verschillende celeigenschappen om je gegevens effectief te beheren.
  • Rekenfuncties toepassen: leer de basis van het werken met formules, leer hoe verwijzingen werken en hoe je ze kunt toepassen en gebruik veelgebruikte functies om snel gegevens te analyseren.

Na de basisuitleg ga je aan de slag met je eigen databestand, zodat je het geleerde meteen kunt toepassen op jouw eigen werk.
De training wordt gegeven door Michiel Weber van InAspire.

Beheers je de basis van Excel al en ben je op zoek naar meer verdieping? Volg dan de training Excel voor gevorderden  Training gevorderden.

Deze training komt voort uit de Haal meer uit data (HAMUD)-trajecten, die focussen op het beter benutten van data. De hoeveelheid beschikbare data over diensten, gebruik en gebruikers neemt toe. Daarnaast groeit de behoefte om deze data om te zetten in waardevolle inzichten voor keuzes, besluitvorming, verantwoording en het optimaliseren van dienstverlening.

Voor wie?

De training is voor medewerkers van bibliotheken of MFCO’s in Gelderland en Overijssel die regelmatig werken met grote databestanden in Excel. Voorkennis is niet vereist.

Investering

De eigen bijdrage voor deelname aan de training is € 185,- excl. BTW. Dit is inclusief koffie, thee en lunch en een jaar lang toegang tot de basis e-learning Excel van InAspire.

Aanmelden

Je kunt je voor dit programma tot 2 september 2024 aanmelden.

direct aanmelden