Het Innovatiehuis van Rijnbrink helpt bibliotheken, culturele instellingen en muziekverenigingen met innovatief denken en doen. Hierdoor ontstaan slimme, innovatieve oplossingen die bijdragen aan de realisatie van organisatorische, maatschappelijke en educatieve doelen. Op deze themapagina vind je alles bij elkaar om je innovatiekracht te vergroten. Van kennis en inspiratie tot hulpmiddelen,  advies of verwijzingen naar partners. Welkom in het Innovatiehuis!

Terugblik op de Innovatiedagen 2023

Tijdens de Rijnbrink Innovatiedagen op 21 en 23 november 2023 ontdekten deelnemers hoe ze hun innovatiekracht kunnen vergroten. Er waren boeiende sessies over de hele innovatiehorizon: van praktische workshops tot revolutionaire presentaties, zoals de sessie “Nieuwe kansen in de Betekeniseconomie”, gegeven door Kees Klomp.

Ook werden verschillende thema’s binnen het innovatieproces verkend. Bijvoorbeeld de methode “Kinderen, Kunst en Taal” en lopende projecten zoals “Biebboys”. Er waren waardevolle lessen te leren uit projecten die het niet hebben gehaald (Kill your Darlings: BoekThuis).

Alle sessies waren nauw verbonden met het innovatieklimaat. Investeren in dit klimaat creëert vertrouwen en biedt ruimte voor creatief denken en maatschappelijk ondernemerschap.

Wil je de presentaties terugkijken en downloaden? Bekijk deze via de webpagina Presentatie Innovatiedagen 2023. Wil je nog even terugkijken naar het avontuur? Of heb je niet deelgenomen maar wil je de sfeer proeven? Tijdreizen is heel makkelijk. Bekijk in de video hierboven het sfeerverslag.

Ook je innovatiekracht vergroten?

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je als medewerker bij een Bibliotheek, MFO of cultuurorganisatie in Overijssel of Gelderland ook je innovatiekracht vergroten? Meer weten over het innovatieklimaat, innovatiehorizon of juist het innovatieproces? Aarzel niet! Neem contact op met een innovatiespecialist van het Innovatiehuis via innovatie@rijnbrink.nl.

Ben je bovengemiddeld geïnteresseerd in het thema innovatie? Word dan lid van het Innovatie Specialisten Netwerk op Biebtobieb. Samen tillen we innovatief denken en doen naar een hoger niveau!