Toekenningen 2e SPUK-ronde: op naar een sterk bibliotheeknetwerk

Op donderdag 14 maart ontvingen gemeenten die een aanvraag indienden voor de tweede SPUK-ronde het verlossende antwoord. In totaal zijn maar liefst 287 aanvragen toegekend, een flinke stijging ten opzichte van de eerste ronde.

Totaal 33 toekenningen in Gelderland en Overijssel

In Gelderland hebben 30 gemeenten een aanvraag ingediend, waarvan er 25 een toekenning hebben gekregen. Namelijk: Bronckhorst, Aalten, Arnhem, Barneveld, Bergeijk, Berkelland, Brummen, Culemborg, Doetinchem, Duiven, Epe, Harderwijk, Lochem, Maasdriel, Neder-Betuwe, Nijmegen, Nunspeet, Oldebroek, Rheden, Tiel, Wageningen, West-Betuwe, West Maas en Waal, Zaltbommel en Zevenaar.

In Overijssel hebben 17 gemeenten een aanvraag ingediend, waarvan uiteindelijk 8 toekenningen. Namelijk: Almelo, Deventer, Dinkelland, Haaksbergen, Hellendoorn, Raalte, Steenwijkerland en Tubbergen.

Deze toekenningen in beide provincies betekenen dat:

  • Ongeveer 10 vestigingen een doorontwikkeling ondergaan.
  • Ongeveer 25 vestigingen hun deuren langer openen.
  • Er 2 gloednieuwe vestigingen worden geopend.

Voor de gemeenten en bibliotheken die helaas een afwijzing hebben ontvangen, is er geen reden tot ontmoediging. Er is een lobby gestart voor verdere mogelijkheden. Rijnbrink steunt de lobby en houdt dit proces nauwlettend in de gaten.

Advies nodig? Wij staan klaar!

Heeft jouw organisatie advies nodig bij de lokale invulling van bijvoorbeeld de doorontwikkeling van een vestiging? Onze relatiemanagers staan klaar om met je in gesprek te gaan. We denken graag mee of nemen werk uit handen, bijvoorbeeld op het gebied van HR of marketing- en communicatie. Samen kunnen we het bibliotheeknetwerk versterken en laten groeien.