Nieuw platform voor provinciale leesclubs gelanceerd

Deze maand is de nieuwe website voor leesclubs in Overijssel, Noord- en Zuid-Holland en Flevoland officieel gelanceerd. De nieuwe website is vindbaar op www.mijnleesclub.nl. Onder de motorkap zijn nieuwe websitetechnieken gebruikt. Daarnaast is de gebruiksvriendelijkheid verbeterd ten opzichte van de vorige website. De merknaam is aangepast van MijnLeeskring.nl naar de nieuwe naam: MijnLeesclub.nl. Met het nieuwe platform wordt de basis gelegd voor groei met nieuwe leesclubs en deelnemers.

Wat zijn leesclubs

Veel lezers van een boek vinden het prettig om ervaringen te delen met andere lezers. Dat kan in een leesclub: een groep van 5 tot 10 mensen die een paar keer per jaar bij elkaar komen om te praten over een boek dat iedereen heeft gelezen. Het gaat dan bijvoorbeeld over de leeservaring, het onderwerp of de literaire kwaliteiten van het boek. Met anderen mensen praten over boeken zorgt voor verbreding van de leefwereld en is een middel om te verdiepen in maatschappelijke onderwerpen.

Faciliteren en inspireren

Vanuit de provinciale ondersteuning verzorgt Rijnbrink voor bibliotheken en leesclubs in de provincie Overijssel de leveringen van boektitels in leesclubtassen. Daarnaast faciliteert Rijnbrink samen met partners het online platform www.MijnLeesclub.nl en levert Rijnbrink achtergrondinformatie bij de leesclubtitels. Deze documenten geven leesclubs handvatten voor het voeren van het groepsgesprek.

Samen Sterker: Probiblio, FlevoMeer Bibliotheek, Rijnbrink

De nieuwe website is gevolg van een samenwerking van Probiblio, FlevoMeer Bibliotheek en Rijnbrink. Door samen te werken hebben we meer slagkracht. Dit bevordert de efficiëntie en zorgt voor een gebruikersvriendelijker platform dat klaar is voor de toekomst.

Wil je het nieuwe platform bezoeken?

Klik hier voor mijnleesclub.nl

Meer weten over Rijnbrink en de rol bij Leesclubs?

Klik hier voor meer informatie