Handige gids beschikbaar voor werken met vrijwilligers

Vrijwilligers zijn een onmisbare schakel voor het uitvoeren van allerlei activiteiten en diensten in een Bibliotheek. Ze vormen bovendien een belangrijke verbinding richting inwoners en leden. Het besef dat werken met vrijwilligers om een professionele aanpak vraagt, dringt dan ook steeds meer door. Want hoe ben je en blijf je als organisatie aantrekkelijk voor vrijwilligers?

Uitgebreide gids als hulpmiddel

Om bibliotheken hierbij te helpen heeft Rijnbrink een gids ontwikkeld om het werken met vrijwilligers goed te organiseren en dit ook continu te blijven verbeteren. Op die manier kunnen bibliotheken werken aan een basis voor duurzame samenwerking met vrijwilligers.

De gids bestaat uit verschillende onderdelen. Van een visie op het werken met vrijwilligers en de manier waarop je die plannen kunt uitvoeren, tot de praktijk en het evalueren daarvan. Ook zijn er allerlei handige bijlagen toegevoegd: voorbeeld wervingsteksten, vrijwilligersprofielen, model overeenkomsten en aanmeldingsformulieren.

Al deze verschillende onderdelen zijn gebundeld in één uitgebreid word-document, zodat iedere bibliotheek hier eenvoudig zelf gebruik van kan maken. Verschillende bibliotheken hebben input geleverd bij het maken van deze gids.

Werken met vrijwilligers – Gids voor bibliotheken

Vragen?

Heb je vragen over deze gids, of is er hulp, advies of andere ondersteuning gewenst bij het werken met vrijwilligers? Wij helpen je graag! Neem gerust contact met ons op via vrijwilligers@rijnbrink.nl.