Gratis startpakket voor bibliotheken met boeken en leermiddelen voor Oekraïense vluchtelingen

De oorlog in Oekraïne woedt nu ruim twee maanden en houdt ons onverminderd in zijn greep. Bibliotheken en taalhuizen ondernemen mooie initiatieven om vluchtelingen te helpen bij het leren van de eerste Nederlandse zinnen en om een plek van ontmoeting voor ze te zijn.

Om bibliotheken in Overijssel en Gelderland daarbij te ondersteunen verstrekt Rijnbrink een gratis startpakket met boeken, leer- en hulpmiddelen voor Oekraïense vluchtelingen. Dit pakket wordt vanaf mei, in meerdere deelzendingen, geleverd.

Inhoud startpakket

Naast leermiddelen en (beeld)woordenboeken bevat het startpakket een aantal handige hulpmiddelen. Bijvoorbeeld wandelwaaiers (gesprekskaart voor taalmaatjes), taaltassen (een linnen tas met daarop ‘wat en hoe’ in het Oekraïens met pictogrammen) en de folders met fotostrip ‘Welkom in de Bibliotheek’ in het Oekraïens en Russisch.

Nog niet aangevraagd? Doe dat alsnog!

Bibliotheekdirecteuren in Overijssel en Gelderland hebben een e-mail ontvangen om het startpakket aan te vragen. Wil je dit alsnog doen? Neem dan contact op met Karien van Buuren

Bibliotheek & Oekraïne op rijnbrink.nl

Kijk op de pagina Bibliotheek & Oekraïne voor collectietips, ideeën voor programmering, handreikingen en achtergrondinformatie.