Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Geplaatst door op met onderwerp

Vrijdag 2 juli vond de spannende finale van de Jeugdkrakercompetitie plaats. Vijf teams streden om de winst. En de winnaar is…

Team Dromedaris 8B van OBS de Dromedaris uit Beuningen! Dit team had alle vragen goed én wist ze razendsnel te kraken. Een knappe tweede, met maar 1 minuut verschil, werd BijEen Schatberg Blauw B van basisschool BijEen uit Lichtenvoorde. De Koningslinde Kanjers van de Koningslinde uit Nijkerk hadden ook alle vragen goed en gingen ervandoor met de derde prijs. Helaas net buiten de prijzen vielen de teams BijEen Schatberg Blauw A en BBD.

Voorafgaand aan de finale kwamen alle klassen via een Teams meeting bij elkaar. De teams blikten terug op de leukste én de lastigste vragen uit de competitie, er werden gekke tiktok-dansjes gedaan en Googlekunstjes getoond. Maar zoektips hielden de teams wijselijk voor zich!

Na de finale werden de winnaars via Teams bekend gemaakt en de prijzen digitaal overhandigd: €300,- aan prijzengeld voor de kampioenen, €200,- voor het team op de tweede plaats en €100,- voor de derde plaats.

Over de Jeugdkrakercompetitie
Tijdens de Jeugdkrakercompetitie gaan leerlingen uit groep 7 en 8 de uitdaging aan om, in verschillende rondes, online antwoorden te vinden op pittige ‘krakervragen’.
Door antwoorden te vinden op internet, worden leerlingen spelenderwijze wijzer op het web, leren zij online informatie te vinden en bronnen te beoordelen. Het team dat op het einde van de competitie de meeste vragen heeft ‘gekraakt’, heeft gewonnen.

De Nationale Jeugdkrakercompetitie is een product van de Bibliotheek en wordt jaarlijks georganiseerd door Rijnbrink.