Samenwerking collectie historische publicaties

De bestuurder/directeuren van Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel hebben op 2 juni jl. bij Bibliotheek Deventer het convenant Collectie Historische Publicaties ondertekend.

Met het convenant wordt de samenwerking aangegaan om een zo compleet mogelijke collectie van historische publicaties over Overijssel aan te leggen. Hiermee wordt de Overijsselse geschiedenis behouden. Naast verzamelen en behouden gaat het ook om ontsluiten en beschikbaar stellen aan het publiek dat hierin is geïnteresseerd.

Foto van alle ondertekenaarsSamen sterker
Als geïnteresseerde in historische publicaties over Overijssel kun je in de provincie bij tenminste drie grote organisaties terecht. Rijnbrink, de Bibliotheek Deventer/Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel beschikken elk over een eigen collectie historische literatuur. Zij beheren deze en stellen het materiaal beschikbaar aan het publiek. Een samenwerking ligt voor de hand. De drie instellingen ondertekenen het convenant waarbij zij voortaan samen verder werken aan een collectie historische publicaties over Overijssel.

Vincent Robijn, directeur van Historisch Centrum Overijssel: “Voor het behoud van de Overijsselse geschiedenis is het belangrijk een zo compleet mogelijke collectie op te bouwen, door deze samenwerking zetten we daar een grote stap in. Zo bevat de collectie van Rijnbrink veel kaartmateriaal over Twente en dat is een echte aanvulling op onze collectie. Door ieders expertise in te zetten worden we samen sterker en krijgt iedere geïnteresseerde nog beter toegang tot de collectie Overijssel.”

Alice van Diepen, directeur de Bibliotheek Deventer sluit daarbij aan: “Samenwerken lijkt gemakkelijk maar je moet wel de bereidheid hebben voorbij je eigen belang te willen kijken. Dat hebben Rijnbrink, Historisch Centrum Overijssel en de Bibliotheek Deventer/Athenaeumbibliotheek gedaan. Met als uitkomst een historische collectie voor en van Overijssel die op de juist plek bewaard, toegankelijk gemaakt en gepresenteerd wordt. Een historische collectie waar iedere inwoner van Overijssel trots op kan zijn.”

Tineke van Ham, bestuurder Rijnbrink: “Dit samenspel laat zien hoe we als verschillende organisaties gebruik maken van elkaars kracht. Van actualiteit in de openbare Bibliotheek, naar een achtergrondcollectie bij Rijnbrink en een bewaarfunctie bij Historisch Centrum Overijssel en de Athenaeumbibliotheek. Met elkaar zorgen we dat alles voor iedereen beschikbaar blijft op de meest efficiënte manier. “

Meer weten?
Door de verschillende expertises samen te brengen wordt ervoor gezorgd dat de collectie historische publicaties Overijssel voor de eeuwigheid bewaard blijft en beschikbaar is voor elke geïnteresseerde. Kijk op de website van Historisch Centrum OverijsselAthenaeumbibliotheek of bezoek de website van jouw lokale bibliotheek voor meer informatie.