Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Geplaatst door op met onderwerp

In 2015 formuleerde de Verenigde Naties zeventien Global Goals for Sustainable Development. Deze doelen vormen een ontwikkelingsagende tot 2030, waarin door concrete projecten de wereld, duurzamer, rechtvaardiger en gelijker wordt. Deze Global Goals for Sustainable Development zijn de opvolgers van de milleniumdoelen.

Ook bibliotheken hebben een belangrijke rol in het realiseren van deze doelen. Enerzijds vanuit de wettelijke taak, maar het kan nog actiever. Het is tijd om een volgende stap te zetten; programmeren met partners en inwoners om bewustwording en gedragsverandering te creƫren.

Niet alleen aandacht; maar ook mobiliseren tot actie. Niet alleen op ludieke wijze inzichtelijk maken wat het energieverbruik is van de burgers in Tilburg maar vervolgens ook mobiliseren tot actie om een warmtepomp te realiseren met de buurt. Bewustwording en communityvorming in de bibliotheek.

Setup is samen met Bibliotheek Utrecht en Midden-Brabant begonnen met het experimenteren aan programmering rond SDG's. Rijnbrink, Bibliotheek Kampen, Bibliotheek Wijchen, Bibliotheek Deventer en Bibliotheek Rivierenland aan het ontdekken hoe hier ook in bibliotheekorganisaties in verschillende gebieden en verschillende ordes van grote de aandacht op kan worden gevestigd.

Op de website sdg-bibliotheek.nl kun je het project volgen en binnenkort de toolkits downloaden.