Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Geplaatst door op met onderwerp

Op vrijdag 4 september organiseerde Rijnbrink een Expert talk. Deze Expert talk leverde praktische handvaten op die meer inzicht geven in de wereld van btw.

Gerenommeerd btw-specialist Carola van Vilsteren praatte de deelnemers bij over de aandachtspunten en maakte het direct toepasbaar met praktische adviezen, tips & tricks. Ze ging in op de alledaagse praktijk van de brede maatschappelijk educatieve Bibliotheek. 

Deelnemers vertellen

Ine Kamp, programmamanager Graafschap Bibliotheken“Ik heb Carola ervaren als een verfrissende spreekster die haar publiek goed kan boeien. Het onderwerp btw klinkt wat saai, maar blijkt echt interessant te zijn. Vooral is me duidelijk geworden hoe belangrijk het is om hier alert op te zijn! Niet alleen als het gaat om facturen, maar vooral ook bij het maken van afspraken met gemeentes, scholen, kunstcentra en meer. Belangrijk als organisatie om te bepalen wie zich hier intern mee bezig houdt. Diegene kan dan namelijk ook collega’s informeren over do’s en don’ts en fungeren als interne vraagbaak. Dat is een suggestie die ik elke organisatie mee wil geven. De tip van Carola om jaarlijks – samen met de controller – te kijken naar inkomsten en uitgaven in relatie tot btw (met de kennis van de Expert Talk) is ook een praktische en bruikbare aanrader.”

Jelle Kooistra, controller Stadkamer (Zwolle): “Een heel nuttige meeting. Wij hebben al vaak met de btw (toepassingen) te maken gehad, het is een lastig onderwerp. Ik heb weer veel nieuwe dingen gehoord. Een dergelijke expert talk is zinvol en praktisch voor financiële medewerkers van bibliotheken. Maar daarnaast ook voor degenen die zich bezig houden met beleid en afstemming met bijvoorbeeld de gemeente. Als er actuele ontwikkelingen rondom btw zijn die bibliotheken en cultuurinstellingen raken, dan is het fijn om opnieuw bijgepraat en geïnspireerd te worden."

Lieneke Koot, manager bibliotheken (portefeuille financiën) bij RegioCultuurCentrum Idea“Het was goed om bij de btw Expert Talk aanwezig te zijn. Het helpt mij en onze organisatie alert te zijn op financiële risico’s die kunnen kleven aan (foutieve) facturen en subsidie beschikkingen. Met de verkregen informatie kunnen we intern bijsturen. Maar het helpt ons ook in de afstemming met bijvoorbeeld de gemeente om het goede gesprek te voeren inclusief afstemming over de btw. Het vervolg is dat we samen met onze (Rijnbrink) controller mogelijke risico’s in kaart gaan brengen en daar actie op ondernemen. Al met al een zeer nuttige bijeenkomst. “

De Expert Talk zal in het voorjaar 2021 opnieuw worden georganiseerd, voor degenen die dit keer niet in de gelegenheid waren om aan te sluiten. Hou de berichtgeving in de gaten voor de definitieve datum.

Vragen of opmerkingen?

Laat het Margreet Smit gerust weten.