Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Geplaatst door op met onderwerp

Vandaag werd het nieuwe pand Collectie & Logistiek opgeleverd! Een moment om even stil te staan bij hoe snel en ogenschijnlijk geruisloos dit bouwproject is verlopen. Met een kleine uitzondering bij de start, toen we op onze werkplekken een paar dagen zachtjes meetrilden tijdens het heien van de funderingspalen.

Met deze mijlpaal in Deventer is de tijd dat we vanuit Arnhem en Nijverdal het interbibliothecaire leenverkeer verzorgden bijna voorbij. De komende weken zijn we nog hard aan de slag om het casco pand te veranderen in een gesmeerd opererende expeditie. Er worden vloeren gelegd, ruimtes afgewerkt en kasten aan de hand van een uitgekiend plan geplaatst. De boeken die nu nog in Arnhem en Nijverdal staan worden ingepakt, alle kasten worden verhuisd en daarna gaan we alles weer inrichten in Deventer. Naast de bibliotheekcollecties Gelderland en Overijssel gaan we in het nieuwe pand ook de collectie van Musidesk beheren. Al met al dus best een operatie.

De afgelopen maanden is natuurlijk al het nodige voorbereidende werk verricht. Zo hebben onze chauffeurs & planners gewerkt aan het optimaliseren van de nieuwe routes. Routes die een besparing in brandstof en naar verwachting ook in inzet zullen opleveren. Uiteraard worden of zijn eventuele wijzigingen in deze routes reeds persoonlijk met de betreffende bibliotheken besproken.

Met ingang van 7 september zullen alle logistieke werkzaamheden en transporten vanuit Deventer plaatsvinden. We kijken er naar uit en hopen ‘onze’ bibliotheken vanuit deze locatie nog beter van dienst te kunnen zijn. De panden in Arnhem en Nijverdal worden in september leeggehaald en opgeleverd aan de verhuurder.