Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Geplaatst door op met onderwerp

Vrijdag 26 juni vond de spannende finale van de Jeugdkrakercompetitie plaats. Vier teams uit vier verschillende provincies streden om de winst. En de winnaar is…

Team Lambertus van basisschool St. Lambertus uit Vessem! Dit team had alle vragen goed én was snel. Een knappe tweede werd groep 8 van OBS de Campherbeek uit Zwolle. Groep 8 van de 14e Montessori De Jordaan uit Amsterdam was razendsnel, maar had één antwoord fout en werd derde. Helaas net buiten de prijzen viel OBS de Dromedaris uit Beuningen.

Over de Nationale Jeugdkrakercompetitie

Tijdens de Jeugdkrakercompetitie gaan leerlingen uit groep 7 en 8 de uitdaging aan om, in verschillende rondes, online antwoorden te vinden op pittige ‘krakervragen’.
Door antwoorden te vinden op internet, worden leerlingen spelenderwijze wijzer op het web, leren zij online informatie te vinden en bronnen te beoordelen. Het team dat op het einde van de competitie de meeste vragen heeft ‘gekraakt’, heeft gewonnen.

Jeugdkrakercompetitie Light
Dit jaar is de competitie ingekort vanwege de situatie rondom corona. Deze lightversie van de Jeugdkrakercompetitie bestond uit drie in plaats van vijf rondes. Daarna was er nog een beslissende ronde en een finale. Het prijzengeld bestaat uit €225 euro voor de winnaar, €150 euro voor nummer twee, en nummer drie ontvangt €75 euro.

De Nationale Jeugdkrakercompetitie is een product van de Bibliotheek en wordt jaarlijks georganiseerd door Rijnbrink.