Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Nieuws

Nieuws |

Vandaag werd het nieuwe pand Collectie & Logistiek opgeleverd! Een moment om even stil te staan bij hoe snel en ogenschijnlijk geruisloos dit bouwproject is verlopen. Met een kleine uitzondering bij de start, toen we op onze werkplekken een paar dagen zachtjes meetrilden tijdens het heien van de funderingspalen.

Nieuws |

Onze wereld is razendsnel veranderd en we ontdekken de mogelijkheden van het online samenwerken. Ook ervaren we de beperkingen hiervan, want het goed faciliteren/begeleiden van online bijeenkomsten, trainingen of kennissessies vraagt echt iets anders dan het faciliteren van een face2face bijeenkomst. Maar wát vraagt dit dan precies van ons?

Nieuws |

Sinds het coronavirus kunnen honderden voorleesvrijwilligers niet meer wekelijks met een boekentas naar hun voorleesgezin. Wat wél kan: digitaal voorlezen. En dat blijkt een schot in de roos.

Nieuws |

Wanneer is een ontvangen subsidie vrijgesteld van BTW en wanneer niet? Hoe kan je daar invloed op uitoefenen? En, wat zijn de regels met betrekking tot verhuur van ruimtes en BTW? Welke rol speelt het ‘educatieve karakter voor jongeren’ hierbij?

Nieuws |

De zesde nieuwsbrief Jeugd & Onderwijs is verstuurd naar de educatiespecialisten in Gelderland en Overijssel.

Nieuws |

Zeeland, dé provincie voor het opstarten van Studiekringen50plus. Dat vonden Hanneke Luxembourg en Cees Schuurbiers ook. Hanneke Luxembourg, domeinspecialist Ouderen bij ZB (Bibliotheek van Zeeland), startte in Zeeland samen met een collega, meerdere studiekringen op voor actieve 50plussers. Cees Schuurbiers is contactpersoon voor een van de studiekringen in Goes. Tijd voor een aantal vragen.