Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Geplaatst door op met onderwerp

Drie maanden gratis online trainingen van GoodHabitz voor ruim 6000 medewerkers van openbare bibliotheken, POI’s en landelijke organisaties. Een aanbod van VOB, KB en SPN om de coronatijden goed door te komen en waar inmiddels veel gebruik van wordt gemaakt. Wat zijn tot nu toe de ervaringen in de branche?

6.645 trainingen gestart
Eerst een aantal feiten op een rij. In de periode van 27 maart tot 27 mei waren er 135 deelnemende bibliotheekorganisaties, zij nodigden 7.500 medewerkers uit. Daarvan maakten 4.775 medewerkers een actief account aan en samen studeerden zij 14.326 uur. In totaal werden er 6.645 trainingen gestart en 54.123 gevolgd. Een positief resultaat!

Handvatten
Ina Vrielink, werkzaam bij Bibliotheek Twenterand, heeft al heel wat trainingen afgerond. “Ik maak dankbaar gebruik van de online trainingen. Inmiddels heb ik er al acht voltooid waaronder ‘De kunst van het netwerken’ en ‘Online samenwerken’. De training ‘Test jezelf’ gaf inzicht in mijn sterke en zwakke punten en hielp mij bij het maken van de keuzes voor de trainingen. Wat de trainingen mij hebben opgeleverd? Handvatten, tips en meer inzicht in processen.”

Voor ieder wat wils
Medewerkers van Rijnbrink gingen ook aan de slag met GoodHabitz. Fatma Yuksel, facilitair medewerkster, is enthousiast: “In deze bizarre tijd heb ik de kans gekregen om mijzelf te ontwikkelen, ontplooien en mijn persoonlijkheid te versterken. De trainingen zijn lekker kort en duidelijk en bevatten inspirerende filmpjes. Zes trainingen kan ik inmiddels afvinken. ‘Nu ik! (assertiviteit voor beginners)’, ‘Grip op je leven, rust in je hoofd’ en ‘Natúúrlijk duurzaam’ sprongen er voor mij echt uit.” Sores Duman, communicatiemedewerker, vertelt over de training ‘Gewoon goed schrijven’: “De training neemt je mee in de schrijverswereld met informatieve teksten, opdrachten en filmpjes. Ik ben met name enthousiast over de filmpjes waarin schrijvers aangeven hoe zij het doen. Hele handige tips & tricks die iedereen kan gebruiken! Ook Tineke Datema volgde deze training: “Alledaagse elementen zoals het verleiden van de lezer, compositie van je tekst en beeldend schrijven komen aan de orde en daarmee was het voor mij een echte opfriscursus. Met deze cursus doe je jezelf en iedereen die jouw teksten leest een plezier.”

Kies zelf het moment
Kennis vergaren op het moment dat het jou goed uitkomt. Voor Tineke is dat een groot voordeel van GoodHabitz: “Ook al zit je al veel achter het beeldscherm, een online cursus kan er altijd bij. De cursussen zijn goed opgezet en er zit veel variatie in de manier waarop je de informatie gaat verwerken. Heel fijn dat je de trainingen kunt onderbreken en hervatten.”

Ben je gemotiveerd om ook aan de slag te gaan? Tip: bekijk het webinar ‘Kick-off GoodHabitz’ en/of start met de GoodScan. Deze week ontvangen bibliotheken een verlengingsvoorstel van GoodHabitz. Goed nieuws, alle Overijsselse bibliotheken verlengen de samenwerking tot maart 2021!