Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Geplaatst door op met onderwerp

De impact van het coronavirus zorgt wereldwijd voor onzekerheid. Ook bij de bibliotheken, die hun deuren voorlopig hebben moeten sluiten, leven veel vragen. Wat zijn de financiële effecten die de sluiting met zich meebrengt? Wat zijn de risico’s op korte en langere termijn?

In samenwerking met enkele Gelderse bibliotheken is daarom een impactanalyse (met bijbehorende tool) ontwikkeld. De tool geeft bibliotheken handvatten om te berekenen of zij in aanmerking komen voor de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW). Ook kunnen bibliotheken hierin een risico inventarisatie doen voor de korte en langere termijn. Enkele risico’s zijn hierin al opgesteld. De tool kan ook dienen als input voor besprekingen met de overheid (gemeenten) als het gaat om subsidievraagstukken, alsmede de verstrekkers van projectsubsidies.

Download de tool

Wanneer de Bibliotheek financieel advies bij Rijnbrink afneemt, heeft jouw financieel adviseur/controller inmiddels contact opgenomen om de impactanalyse tool samen door te nemen.

Voor vragen, neem contact op met:

eric van der wal
Eric van der Wal
Business controller

(06) 19 67 56 25