Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Geplaatst door op met onderwerp

Op verzoek van de Provincie Overijssel delen wij dit bericht van 19-3-2020.

Ik vertel jullie niets nieuws als ik zeg dat ons dagelijks leven op z’n kop staat. Het coronavirus houdt ons allemaal in zijn greep. Onze gedachten gaan uit naar de mensen die in hun persoonlijke omgeving te maken hebben met de gevolgen van de ziekte. We leven mee met alle mensen die besmet zijn, mensen die ernstig ziek zijn en vechten voor hun leven. We wensen jullie en jullie naasten veel sterkte toe. 

Daarnaast zien we de enorme maatschappelijke en economische impact. Ook de culturele sector krijgt flinke klappen. Als gedeputeerde cultuur wil ik je laten weten dat ik jullie zorgen zie en wil kijken waar ik jullie kan ondersteunen. Gelukkig zien we ook mooie initiatieven ontstaan: van een museumrondleiding op YouTube tot digitale muziekles. Cultureel noaberschap in een nieuwe creatieve jas. 

Samen met team cultuur breng ik in beeld hoe we de komende tijd te werk gaan. We laten het werk zo goed en zo kwaad als het kan doorgaan. We werken grotendeels vanuit huis, maar zijn via telefoon en e-mail bereikbaar.  

Geen externe bijeenkomsten

Alle externe bijeenkomsten van de provincie tot en met 6 april zijn geannuleerd. We kijken of we online alternatieven kunnen bieden. Als we daar meer over weten, informeren we je hierover.

Coulance bij subsidieverlening

De maatregelen om de uitbraak van het coronavirus te controleren hebben flinke impact op activiteiten in de culturele sector. Als je vanwege het coronavirus hebt moeten besluiten om de door de provincie gesubsidieerde activiteiten (nu) niet door te laten gaan, of als je moeite hebt om aan alle prestatie-eisen te voldoen hebben we daar natuurlijk begrip voor. In onze subsidieverlening gaan we hier ruimhartig mee om.

Op www.overijssel.nl/subsidie vind je meer informatie hierover. Neem gerust contact op met je contactpersoon bij team cultuur als je ergens tegenaan loopt. 

Noodpakket

Het kabinet heeft het generieke pakket van noodmaatregelen gelanceerd. Deze zijn ook van toepassing op ondernemers, werknemers en ZZP’ers in de culturele sector.

Je vindt de maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Als provincies overleggen we samen met de VNG en G4 in de taskforce van het ministerie van OCW over mogelijk aanvullende maatregelen bovenop het generieke pakket aan maatregelen van het kabinet. De minister heeft laten weten dat de subsidies van de BIS en de fondsen doorlopen.

Tot slot

Deze crisis gaat ons allemaal aan, en is voorlopig nog niet voorbij. We willen jullie zoveel mogelijk ondersteunen in deze lastige tijd. Tegelijkertijd zien we ook mooie initiatieven ontstaan. Ook die willen we graag ondersteunen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen? Mail ons dan op . We blijven graag met jullie in contact. 

Voor nu, let goed op jezelf en op elkaar. Laten we onze creativiteit gebruiken om hier doorheen te komen.

Roy de Witte, Gedeputeerde Leefbaar Platteland, Cultuur en Sociale Kwaliteit