Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Geplaatst door op met onderwerp

Hierbij een kort verslag van onze bestuurder Tineke van Ham. We gaan hier regelmatig een update te plaatsen, om een globale indruk te geven van waar we op dit moment aan werken.

18 maart 2020 - Vandaag zijn er belangrijke afspraken gemaakt om de vele communicatie-uitingen die over elkaar heen buitelen beter te stroomlijnen. Voor nu lijkt dat aardig gelukt. Zo bel ik vanaf nu iedere dag even met de voorzitters van beide bibliotheeknetwerken. We kunnen dan samen bepalen waar we prioriteit aan moeten geven en communicatie naar de netwerken beter afstemmen. Ook vandaag heb ik - net als de dagen hiervoor – beide netwerken een update gestuurd via de mail.

Belangrijk daarin is de lijn die landelijk gekozen is om vooral in te zetten op digitaal lezen. In het landelijk netwerk van KB, OB en SPN, wordt nu ingezet op het mogelijk maken van een tijdelijk lokaal proefabonnement digitaal lezen. Dit wordt gekoppeld aan de CPNB campagne #ikleesthuis. Ook kon ik melden dat vanaf aanstaande maandag het gehele aanbod van online trainingen van GoodHabitz drie maanden toegankelijk is. De KB komt eind van de week met een update hierover. Informatie die wij over werkgeverschap verstrekken zetten we ook door naar de VOB, die dat weer aanvult. Vandaag kwam ook daarover van VOB bericht. En in de online community BiebtoBieb is een groep CrisisBieb gemaakt, ook goed om in de gaten te houden. Nu samenwerken in het landelijk netwerk goed verloopt, wordt het makkelijker landelijke informatieverstrekking beter te stroomlijnen. Tot zover de bibliotheekcontacten.

Want er is meer. De relaties van Musidesk werden eerder deze week geïnformeerd hoe we binnen alle beperkingen invulling geven aan onze dienstverlening. Door het sluiten van de bibliotheekfilialen is het ophalen en retourneren van bladwerk via de bibliotheken bijvoorbeeld voorlopig niet mogelijk. Reserveren en retourneren per post kan nog wel. Ook hebben we in afstemming met de provincie Overijssel helderheid geboden aan kunstenaars en vakdocenten die werken voor de projecten CmK (Cultuureducatie met Kwaliteit). Niet onbelangrijk is te benoemen dat ook het contact met de beide provincies gaande is. We ondervinden belangstelling en meedenken in het acteren in deze nieuwe werkelijkheid.

Tot zover dit eerste korte verslag ……………….wordt vervolgd.