Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Geplaatst door op met onderwerp

Wat is het mooie van het maakproces van BIEB magazine? Redactielid Margreet Algra neemt ons mee in haar ervaringen.

Het mooie van het maakproces van BIEB? Het enthousiasme waarmee medewerkers van Rijnbrink en van verschillende Bibliotheken hun expertise inzetten. Dat viel me vorig jaar al op. Toen vroeg Barbara van Stijn van Rijnbrink me voor het eerst om mee te werken aan dit mini-magazine voor ouders.

BIEB 2016-2017 ging van start met een brainstorm. Aan inspiratie geen gebrek. Er waren meer goede artikelideeën dan pagina’s. Tijdens de brainstorm spraken we af om de inhoud van de vijfde editie van BIEB nog beter af te stemmen op onze doelgroep, de aarzelend lezende ouder.

Bieb Magazine voorkant

Aan collega Esther Smid en mij de taak om artikelen voor deze doelgroep te schrijven. Ik ging aan de slag en kreeg hulp van een betrokken redactie. Zo dacht Astrid Kroon (Rijnbrink) mee over de exacte invulling van verschillende artikelen. Ook bracht ze mij in contact met Jolanda Robben van Biblionet Groningen, van het project Scoor een boek! Dankzij de bemiddeling van Jolanda weten we nu dat Arjen Robben zijn kinderen elke avond voorleest.

Talloze mensen verleenden hun medewerking aan het blad. Zoals de jeugdbibliothecarissen van diverse bibliotheken in de Achterhoek, die boekentips gaven. Of de winnaars van de Nationale Voorleeswedstrijd die hun voorleestips wilden delen. Ik kan hier onmogelijk alle namen noemen van de mensen die meewerkten aan de totstandkoming van een artikel. Maar we deden het samen. Ik ben trots op het eindresultaat: een prachtige nieuwe editie van BIEB!

BIEB magazine wordt elk jaar door Rijnbrink samengesteld voor Bibliotheken. In dit glossy magazine kunnen ouders alles lezen over leesplezier, mediawijsheid en andere opvoedtips. Kijk voor meer informatie op www.biebmagazine.nl.