Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Coronavirus

Coronavirus |

Gisteravond werd in de persconferentie door minister-president Rutte aangekondigd dat de bibliotheken de komende twee weken de deuren sluiten. De Vereniging Openbare Bibliotheken (VOB) heeft nauw contact met OCW en houdt bibliotheken op de hoogte over wat er wel en niet mogelijk is, bijvoorbeeld ten aanzien van afhaal- en bezorgdiensten.

Coronavirus |

Veel leesclubs staan al een tijdje stil door corona. Terwijl lezen en praten over boeken juist nú een heerlijke afleiding en ontspanning kunnen zijn.

Coronavirus |

Drie maanden gratis online trainingen van GoodHabitz voor ruim 6000 medewerkers van openbare bibliotheken, POI’s en landelijke organisaties. Een aanbod van VOB, KB en SPN om de coronatijden goed door te komen en waar inmiddels veel gebruik van wordt gemaakt. Wat zijn tot nu toe de ervaringen in de branche?

Coronavirus |

Hoera, de bieb gaat weer open! De bibliotheken in Overijssel en Gelderland zijn volop bezig om hun gasten te kunnen ontvangen op een manier die voor iedereen veilig en verantwoord is. Alle bibliotheken volgen daarbij de beschikbare protocollen en richtlijnen. Hoe zijn de eerste ervaringen met corona-proof uitlenen?

Coronavirus |

Vandaag is de derde nieuwsbrief Jeugd & Onderwijs verstuurd naar de specialisten educatie in Gelderland en Overijssel.

Coronavirus |

Hoewel het kantoor van Musidesk voorlopig nog gesloten is, kan er wel weer (orkest)bladmuziek geleverd worden en ook kun je weer materiaal retourneren.