Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Nieuws & Pers

Op 18 december start de aanvraagperiode van de subsidieregeling Kwaliteitsimpuls laagtaalvaardige ouders. Met een aanvraag kunnen bibliotheken hun aanbod voor deze doelgroep verstevigen en opschalen. Indienen kan van 18 december 2020 tot en met 28 februari 2021.

Wij wensen je prettige feestdagen en kijken ernaar uit elkaar in 2021, in goede gezondheid, weer te zien.

De landelijke verkiezingen komen er weer aan en meer dan ooit is onze Democratie en alles wat daarmee samenhangt in de actualiteit. De rode draad: we hebben allemaal behoefte aan betrouwbare informatie en plekken voor dialoog en uitwisseling. Juist de Bibliotheek, als huiskamer van stad of dorp, is een geschikte plek om daar samen met burgers invulling aan te geven. Maar hoe en waar begin je?

Geweldig nieuws! Samen met Bibliotheek Hengelo, Bibliotheek Enschede en Omroep 1Twente gaan we aan de slag met het project 'Agenda van de Stad'. Bij dit project krijgen lokale en actuele kwesties zowel offline als online een podium in de Bibliotheek. Bibliotheek Hengelo kreeg van de KB, voor dit innovatieve project met een looptijd van twee jaar, een mooie subsidie en pakt dit op met de genoemde partners. 

De winnaars van de verkiezing Overijssels Boek van het Jaar 2020 zijn op 4 november bekendgemaakt tijdens een online event. De winnaars van 2020 zijn Nicole Harmsen met De Rusluie (fictie) en Suzan Folkerts en Garrelt Verhoeven met Deventer Boekenstad (non-fictie). Het was de elfde uitreiking van de prijs Overijssels Boek van het Jaar.

Gisteravond werd in de persconferentie door minister-president Rutte aangekondigd dat de bibliotheken de komende twee weken de deuren sluiten. De Vereniging Openbare Bibliotheken (VOB) heeft nauw contact met OCW en houdt bibliotheken op de hoogte over wat er wel en niet mogelijk is, bijvoorbeeld ten aanzien van afhaal- en bezorgdiensten.