Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Nieuws & Pers

Vrijdag 2 juli vond de spannende finale van de Jeugdkrakercompetitie plaats. Vijf teams streden om de winst. En de winnaar is…

Gedeputeerde van de provincie Overijssel Roy de Witte bracht donderdag 1 juli een werkbezoek aan Rijnbrink. Vrijwel alle aspecten van de dienstverlening van Rijnbrink kwamen in een notendop aan bod.

Wist je dat… vijftien Rijnbrink chauffeurs dagelijks met elf bestel- en vrachtauto’s de bibliotheken in Overijssel en Gelderland bevoorraden? Wekelijks worden er 210 bibliotheekvestigingen bezocht met ca. 650 stops per week. Op jaarbasis vervoert Rijnbrink zo’n 4,5 miljoen boeken!

Bibliotheken ondersteunen nieuwe Nederlanders bij het (nonformeel) leren van de Nederlandse taal en basisvaardigheden. Omdat zij vaak de taal nog niet machtig zijn, is er een fotostrip die nieuwkomers wijst op de mogelijkheden van de Bibliotheek. 'Welkom bij de Bibliotheek' is in zeven talen beschikbaar en kan via dit portal besteld worden.

De bestuurder/directeuren van Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel hebben op 2 juni 2021 bij Bibliotheek Deventer het convenant Collectie Historische Publicaties ondertekend.

Bernard Fransen is benoemd als nieuwe bestuurder Rijnbrink per 1 oktober 2021. Hij volgt Tineke van Ham op die dan ruim 10 jaar bestuurder van Rijnbrink is geweest.