Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Nieuws & Pers

Geweldig nieuws! Samen met Bibliotheek Hengelo, Bibliotheek Enschede en Omroep 1Twente gaan we aan de slag met het project 'Agenda van de Stad'. Bij dit project krijgen lokale en actuele kwesties zowel offline als online een podium in de Bibliotheek. Bibliotheek Hengelo kreeg van de KB, voor dit innovatieve project met een looptijd van twee jaar, een mooie subsidie en pakt dit op met de genoemde partners. 

De winnaars van de verkiezing Overijssels Boek van het Jaar 2020 zijn op 4 november bekendgemaakt tijdens een online event. De winnaars van 2020 zijn Nicole Harmsen met De Rusluie (fictie) en Suzan Folkerts en Garrelt Verhoeven met Deventer Boekenstad (non-fictie). Het was de elfde uitreiking van de prijs Overijssels Boek van het Jaar.

Gisteravond werd in de persconferentie door minister-president Rutte aangekondigd dat de bibliotheken de komende twee weken de deuren sluiten. De Vereniging Openbare Bibliotheken (VOB) heeft nauw contact met OCW en houdt bibliotheken op de hoogte over wat er wel en niet mogelijk is, bijvoorbeeld ten aanzien van afhaal- en bezorgdiensten.

Dinsdag 20 oktober organiseerde Rijnbrink een webinar voor het Netwerk van Overijsselse Bibliotheken en het Gelders Bibliotheek Netwerk over de effectiviteit van ouder-kind programma’s. Prof. dr. Roel van Steensel vertelde in dit webinar over wetenschappelijk onderzoek naar ouder-kindprogramma’s gericht op de stimulering van taal en geletterdheid.

Op 22 oktober besprak Klaas van der Schaaf het boek De kaalvreter van Machteld Siegmann voor de leeskringen.

Het heeft even geduurd, maar dat is niet geheel verrassend in dit tumultueuze jaar. Het Jaarmagazine 2019 geeft je een impressie van de ontwikkelingen bij Rijnbrink in 2019 en laat zien hoe wij de toekomst ingaan. Met beeld en tekst nemen we je mee in ons verhaal. Wij zijn er klaar voor, jij ook?