Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Nieuws & Pers

Wist je dat… vijftien Rijnbrink chauffeurs dagelijks met elf bestel- en vrachtauto’s de bibliotheken in Overijssel en Gelderland bevoorraden? Wekelijks worden er 210 bibliotheekvestigingen bezocht met ca. 650 stops per week. Op jaarbasis vervoert Rijnbrink zo’n 4,5 miljoen boeken!

Bibliotheken ondersteunen nieuwe Nederlanders bij het (nonformeel) leren van de Nederlandse taal en basisvaardigheden. Omdat zij vaak de taal nog niet machtig zijn, is er een fotostrip die nieuwkomers wijst op de mogelijkheden van de Bibliotheek. 'Welkom bij de Bibliotheek' is in zeven talen beschikbaar en kan via dit portal besteld worden.

De bestuurder/directeuren van Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel hebben op 2 juni 2021 bij Bibliotheek Deventer het convenant Collectie Historische Publicaties ondertekend.

Bernard Fransen is benoemd als nieuwe bestuurder Rijnbrink per 1 oktober 2021. Hij volgt Tineke van Ham op die dan ruim 10 jaar bestuurder van Rijnbrink is geweest.

Wat is het meest bijzondere boek over Overijssel dat dit jaar is verschenen? En welk fictief en non-fictief boek verdient beloond te worden? Net als voorgaande jaren is de zoektocht naar het Overijssels Boek van het Jaar begonnen. Ontbreekt er volgens jou een boek? Geef jouw nominatie door!

Na een roerig jaar blikken we terug op 2020. Benieuwd naar de hoogtepunten die we samen met bibliotheken en samenwerkingspartners beleefden? En de resultaten die we met elkaar boekten? Bekijk het Rijnbrink Jaarmagazine 2020!