Organisatieontwikkeling

Bibliotheken zijn inmiddels getransformeerd naar een maatschappelijk educatieve organisatie, vaak ook samen met andere culturele en /of welzijnsorganisaties.

Zij vormen dé lokale maatschappelijke organisatie voor het bevorderen van geletterdheid, participatie en een leven lang ontwikkelen en versterken hiermee zelfredzaamheid, autonomie en gelijkwaardigheid in de samenleving. Een veilige plek om te verblijven, leren, lezen, ontspannen en ontmoeten voor iedereen. Zonder oordeel en zonder extra verplichtingen.

Wat doet Rijnbrink?

Rijnbrink ondersteunt bibliotheken in de continue uitdagingen bij organisatie ontwikkeling. Onze opdracht is groot en uitdagend. Het helpen oplossen van grote maatschappelijke vraagstukken vraagt om stevige organisaties. In het convenant is dit verwoord als ‘robuust’. Daarbij horen voor ons zeker ook woorden als: inspirerend, levendig, stabiel en samen!

Samen met jou, en jouw collega’s en partners gaan we dan ook graag op zoek naar welke organisatie er in jouw lokale context nodig en mogelijk is om hier invulling aan te kunnen geven. Dat doen we vooral door in gesprek te gaan en door te luisteren. Naar jou en jouw omgeving.

Vragen die daarbij het uitgangspunt zijn:

  • Passen organisatievorm en manieren van organiseren bij het invulling geven aan de visie en strategie en sluit dit nog steeds aan bij de veranderende context en opgaven?
  • Hoe blijven we een volwaardig partner van de gemeente die haar maatschappelijke bijdrage levert en daarmee een onmisbare schakel is in het lokale netwerk?
  • Welke capaciteiten zijn aanwezig en nodig om onze ambities waar te maken en hoe kunnen we een omgeving creëren waarin we optimale (ontwikkelings)mogelijkheden bieden?

Wil jij hier graag mee aan de slag?

Wil jij bouwen aan een organisatie die aansluit bij, en onderdeel is van de lokale gemeenschap? Wil jij samen met partners, inwoners en collega’s een volgende stap maken met jouw organisatie? Laat het ons weten! Wij gaan graag met je op ontdekkingsreis om uit te vinden hoe dat er uit ziet! Natuurlijk nemen wij onze kennis en kunde over structuur, cultuur, gedrag, organiseren binnen en tussen organisaties en over transitiebegeleiding mee.

Misschien ook interessant

Communities bouwen: waarom en hoe?
Nieuws

Communities bouwen: waarom en hoe?

De bibliotheek is een onmisbare voorziening in een moderne samenleving. Een plek waar iedereen welkom is en zi…

Strategisch beleidsplan afgerond: succes boeken!
Nieuws

Strategisch beleidsplan afgerond: succes boeken!

Vorig jaar mei startten Bibliotheek Wijchen en Rijnbrink met een langlopend samenwerkingstraject om met meer f…

Rijnbrink Trendcurve 2021
Nieuws

Rijnbrink Trendcurve 2021

Onze samenleving heeft altijd te maken met trends. Ze komen en gaan en doorlopen daarbij verschillende fases.

Meer weten? Neem contact met ons op.

Jeroen de Graeve

Jeroen de Graeve

Strategisch adviseur

06 82 22 53 97 jeroen.degraeve@rijnbrink.nl