Onderwijscollecties

Het (lees)onderwijs ontwikkelt, wij ook. Per schooljaar 2022/2023 verandert de onderwijscollectie. Nieuwsgierig naar de veranderingen? Klik hier.

De collectie is één van de belangrijke onderdelen voor een stimulerende leesomgeving. Als bibliotheek wil je graag een optimale collectie aan scholen kunnen aanbieden. Dat lukt niet altijd, bijvoorbeeld omdat je eigen collectie niet toereikend is. De onderwijscollecties van Rijnbrink voor bibliotheken uit Overijssel bieden een uitkomst.

Klik hier voor de leveringsvoorwaarden.

De volgende projecten zijn tot januari 2023 niet meer beschikbaar:

  • Herfst
  • Sint
  • Kerst
  • Sint/Kerst

Projectcollecties

Een projectcollectie is bedoeld voor de voorschoolse periode en het primair onderwijs. Een collectiepakket bevat 15 verschillende soorten materialen als prentenboeken, poëzie, fictie en non-fictie passend bij een thema. Zo’n pakket is ideaal als aanvulling op de schoolbibliotheek, maar bijvoorbeeld ook voor thematisch gebruik in de klas. Elk pakket sluit aan bij de leesinteresses en leeftijd van de leerlingen. Het pakket wordt geleend voor 6 weken en dient minstens 4 weken van tevoren aangevraagd te worden.

Het pakket kan worden aangevraagd door middel van het aanvraagformulier hieronder.

Abonnementsvormen en kosten

Het abonnement voor projectcollecties werkt volgens een strippenkaart. Eén collectie voor een periode van 6 weken kost één strip, twee collecties voor een periode van 6 weken kost twee strippen, et cetera. Je kunt een abonnement afsluiten van 10 of 5 strippen. Het abonnement loopt automatisch door als de strippen zijn afgelopen.

Kosten standaard abonnement (10 strippen)      € 99,75

Kosten klein abonnement (5 strippen)                 € 56,00

Eenmalige projectcollectie                                    € 36,95

Prijs is exclusief 9% BTW.

Wisselcollecties

Een wisselcollectie is een collectie die bestaat uit minimaal 40 boeken. Je leent deze collectie voor een jaar, maar het is mogelijk tussentijds de collectie voor 50% van de huurprijs om te ruilen. Deze collectie is beschikbaar voor het voortgezet onderwijs, het mbo en het hbo.

De kosten bedragen € 5,10 per boek per jaar, exclusief 9% BTW.

Contactpersonen

Constance Melissen en Daphne ten Siethof.

Meer weten? Neem contact met ons op.

Constance Melissen

Constance Melissen

Projectmedewerker Educatie, Cultuur en Samenleving

06 10 26 98 82 constance.melissen@rijnbrink.nl
Daphne ten Siethof

Daphne ten Siethof

Projectmedewerker Educatie, Cultuur en Samenleving

06 82 05 76 62 daphne.tensiethof@rijnbrink.nl