Datum
do 10 oktober
Tijd
09:30 - 12:30 uur
Locatie
Hunneperkade 70
Deventer
Aantal deelnemers
10 – 25

Workshop Haal Meer Uit Data

Open inschrijving

Er is steeds meer data beschikbaar en die data kun je inzetten om waardevolle inzichten op te doen om bijvoorbeeld je dienstverlening te optimaliseren of ter verantwoording richting stakeholders te gebruiken. Maar hoe doe je dat? Wil jij je kennis en expertise rondom het gebruik van data vergroten? Schrijf je dan in voor deze workshops Haal Meer Uit Data.

Programma

In deze workshops wissel je kennis uit met andere deelnemers en ga je samen aan de slag met data-vraagstukken die raken aan de zes ingrediënten van datageïnformeerd werken: visie/strategie, mensen, organisatie(cultuur), processen, data en technologie. De eerste workshop staat voornamelijk in het teken van data en technologie.

Programma 15 april:
In kleine groepjes ga je aan de slag met de onderdelen dataverzameling, data-analyse en datainterpretatie aan de hand van een voorbeeldcasus. Tijdens het onderdeel dataverzameling duik je in verschillende (openbare) bronnen en stel je een korte vragenlijst op die ter plekke wordt getest. De verzamelde gegevens bekijk en analyseer je vervolgens in bijvoorbeeld Excel. Als laatste sta je gezamenlijk stil bij welke inzichten je hieruit kunt halen en welke aanbevelingen je kunt formuleren. Gedurende de workshop wordt theorie, inspiratie en tips met elkaar afgewisseld. Ook is er ruimte voor het inbrengen van vragen.

Heb je nog geen ervaring? Geen probleem, schrijf je vooral in.
nb. Voor deelname aan deze workshop is het vereist om een eigen laptop (liever geen tablet) mee te nemen.

Deze workshop wordt in april en in oktober georganiseerd. Je kunt je voor beide workshops afzonderlijk inschrijven.
Inschrijven voor 15 april is niet meer mogelijk.

Voor wie?

De workshops zijn voor iedere bibliotheekmedewerker in Overijssel en Gelderland die inspiratie wil opdoen en vaardigheden wil leren om datageïnformeerd te werken binnen de eigen organisatie.

Investering

Er worden geen kosten berekend voor de workshops.

Aanmelden

Je kunt je voor dit programma 26 september 2024 aanmelden.

direct aanmelden