Datum
In overleg
Aantal deelnemers
14
Bijzonderheden
duur 1 dag (of 2 dagdelen)

Voel je veilig op de werkvloer

In-company

Herken je dit? Je bent aan het werk in de publieksdiensten, je staat alleen op jouw afdeling of in je vestiging. Er ontstaat een ongemakkelijke situatie die kan escaleren. Een groepje jongeren dreigt, een ongewenste gast zit al te lang in een hoekje, een klant wordt boos, een zwerver denkt dat de Bibliotheek mooi onderdak biedt. Je voelt je niet zo veilig, maar het komt wel op jou aan!

Voor wie

Voor iedereen in de publieksdienst, die weerbaar wil zijn bij dreigende of meer agressieve situaties.

Programma

Via het programma ‘Voel je  veilig op de werkvloer’ leer je om situaties goed in te schatten én met het juiste gedrag te reageren. Veilig voor jou… en oplossingsgericht.

In deze training gaan we uit van jouw taak als medewerker en wat er vanuit die taak verwacht mag en kan worden. In de training is ruim aandacht voor het mentale aspect van het omgaan met lastige situaties en specifieke vaardigheden hiervoor. Met een ervaren trainer oefen je herkenbare en/of veelvoorkomende situaties. Zo leer je, al oefenend, verschillende mogelijkheden om goed op te treden in lastige situaties. Je wordt weerbaarder, kent minder angst en leert om vol zelfvertrouwen op te treden.

De begeleiding wordt gedaan door trainers van Politie Opleidingen Centrum Nederland (www.POCN.nl)

Aanvullende informatie

Deze training is voor iedereen in de publieksdienst die weerbaar wil zijn bij dreigende of meer agressieve situaties. We werken hiervoor samen met een externe partij die al diverse teams in verschillende bibliotheken heeft getraind.

Investering

Op verzoek wordt een offerte gemaakt.

Aanmelden

Mail naar info@pocn.nl om een offerte op te vragen.

Meer informatie

Je kunt direct contact opnemen met POCN via T: 06 261 520 80 of via boven genoemd
e-mailadres.