Datum
In overleg
Bijzonderheden
Duur 3 dagen

Projectmatig creëren: projecten met meer impact!

In-company

De eisen die aan projectleiders worden gesteld zijn aan verandering onderhevig. Het vraagt steeds meer kennis en vaardigheden rond het omgaan met toenemende complexiteit, persoonlijk leiderschap, ondernemerschap en intensief samenwerken in een netwerk van in- en externe partners. Daarnaast zijn focus op succesvolle implementatie, bestuurlijke- en organisatiesensitiviteit en leiderschap van belang. Een uiterst uitdagende, maar geen makkelijke opgave. In samenwerking met Phaos bieden we daarom nu de training Projectmatig creëren aan.

Programma

Tijdens deze driedaagse training doe je als deelnemer kennis en vaardigheden op om projecten effectiever en efficiënter aan te pakken. De nadruk ligt op de eigen dagelijkse praktijk. Daar ontmoet je immers de uitdagingen, pas je opgedane kennis en inzichten toe en reflecteer je op het effect daarvan.

Tijdens de trainingsdagen en in de periode tussen de trainingsdagen werk je aan je eigen project en voer je praktijkopdrachten uit. De werkwijze is interactief, waarbij je wordt uitgenodigd om specifieke leervragen in te brengen en met elkaar te delen. Er wordt altijd gewerkt met eigen projecten en afwisselende werkvormen. Theorie én praktijk gaan hierbij hand in hand.

Op hoofdlijnen omvat het programma de volgende elementen:

 • De essenties van Projectmatig Creëren
 • Het bewust kiezen voor (de juiste) werkwijze
 • De start, fasering en structuur van een project:
  –  Het inrichten van een project en waar je bij de start op let
 • Projectdefinitie:
  – Samen met betrokken partijen helderheid creëren over wat je precies wilt bereiken, voor wie en waarom, binnen welke kaders en waarom dat nu moet
  – Inrichten van een projectstart-up
  – Het betrekken van de andere stakeholders in je project
 • Projectcontract:
  – Het opzetten van een goed activiteitenplan met mijlpalen en beslismomenten
  – Het inrichten van een bij jouw project passend beheersplan
  – Het ver- en toedelen van de projectrollen, de taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden
 • Omgevingsmanagement:
  – Zicht krijgen op de dynamiek en risico’s in de omgeving van het project
  – Het inrichten van een doeltreffende projectaansturing inclusief het verloop van het samenspel tussen de belangrijkste partners in een project: opdrachtgever en opdrachtnemer (projectleider)

Aanvullende informatie

Deze training is bedoeld voor (beoogd) projectleiders; o.a. specialisten educatie / basisvaardigheden, programmeurs etc.

Investering

Op verzoek wordt een offerte gemaakt.

Aanmelden

Mail naar info@phaos.nl om een offerte op te vragen.