Datum
In overleg

Pensioen in Zicht ®

Open inschrijving

De cursus Pensioen in Zicht ® markeert de overgang van een bestaan waarin werk bepalend was naar een levensfase die op allerlei manieren ingevuld kan worden. Meer dan ooit heeft u de vrijheid om uit te maken wat u wilt doen met uw tijd, energie en middelen; in welke richting u zich wenst te ontwikkelen; hoe en voor wie u uw ervaring en kwaliteiten wilt inzetten. Veel deelnemers ervaren deze cursus als bezinning op hun loopbaan en voorbereiding op een nieuwe toekomst.

Programma

Stoppen met werken is voor u (en uw partner) een grote verandering. De cursus Pensioen in Zicht markeert een doorstart van een leven waarin betaalde arbeid centraal stond naar een nieuwe levensfase die op allerlei manieren ingevuld kan worden.

De cursus Pensioen in Zicht geeft u de kans om daar samen met generatiegenoten bij stil te staan. De diversiteit aan deelnemers zorgt voor een waardevolle uitwisseling van ervaringen. Aan bod komen vragen als:

  • Wat betekent stoppen met werken voor mij?
  • Hoe neem ik op een goede manier afscheid?
  • Wat gaat er voor mij (en mijn partner) veranderen?
  • Hoe zorg ik goed voor mezelf en de mensen om me heen?
  • Waar liggen mijn interesses en kwaliteiten?
  • Hoe kan ik betekenisvol en actief blijven?

Aanvullende informatie

De kosten voor deelname aan deze cursus komen ten laste van de bibliotheek en/of de medewerker zelf. Overleg dus met je leidinggevende over deelname hieraan.

Aanmelden

Er zijn verschillende trainingsinstituten in Nederland welke deze cursussen uitvoeren; klik hier om naar een overzichtswebsite te gaan en maak zelf je keuze.