Datum
In overleg

Inspiratiebijeenkomst ‘Houd je boekenkennis op peil’

In-company

Wat zijn de huidige trends in schrijvers, genres en onderwerpen? Hoe houd je je eigen boekenkennis up-to-date om je klanten goed te kunnen adviseren? Wist je dat stijlkenmerken doorslaggevend zijn bij de waardering van een boek? Hoe kun je een boek aantrekkelijk omschrijven en hoe breng je dat over op de klant? Als deze vragen herkenbaar voor je zijn, dan is deze inspiratiebijeenkomst iets voor jou.

Voor wie?

Voor bibliotheekmedewerkers front-office die graag in gesprek gaan met hun klanten (volwassenen) om ze adequaat en met zelfvertrouwen te adviseren. En ook voor collectiespecialisten (volwassenen) die hun boekenkennis up-to-date willen houden.

Programma

Onder leiding van medewerkers van de Culturele Apotheek wordt het een interactieve ochtend, waarbij we samen aan de slag gaan met:
•Vergroten van inhoudelijke en actuele boekenkennis aan de hand van fragmenten uit populaire titels uit uiteenlopende genres.
•Het snel scannen van een boek op basis van inhoud, genre en stijlkenmerken.
•Aan het eind van de bijeenkomst maak je een praktische canvas waarop je aan de hand van een aantal concrete vragen en uitwisseling met je collega’s suggesties en tips om je boekenkennis op peil te houden, verzamelt om meteen te benutten in je eigen werk.

Deze workshop kan ook online gegeven worden.

Investering

Op verzoek wordt een offerte gemaakt.
Een bijeenkomst duurt 2,5 uur.
Er kunnen max. 30 personen per groep deelnemen.

Aanmelden

Je kunt jouw organisatie via campus@rijnbrink.nl aanmelden.