Datum
In overleg

Dementievriendelijke Bibliotheek

In-company

Steeds meer organisaties krijgen dagelijks te maken met dementie. Ook in de bibliotheek komen mensen met beginnende dementie. Om deze mensen goed te kunnen helpen, is het belangrijk dat medewerkers en vrijwilligers weten hoe zij signalen van dementie kunnen herkennen en hoe ze op een goede manier hiermee om kunnen gaan. Er zijn verschillende trainingen die medewerkers en vrijwilligers hierbij kunnen ondersteunen.

Training op locatie

Samen dementievriendelijk verzorgt ook trainingen op een door jouw uitgekozen locatie aan. De training ‘Goed omgaan met dementie’ wordt op maat gemaakt voor jouw bibliotheek en op basis van samenstelling van de groep deelnemers aan de training. In de 2,5 uur durende training wordt er ingegaan op dementie, het herkennen van dementie en wordt er geoefend met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk.

De training wordt gegeven door twee opgeleide trainers van Samen dementievriendelijk. Voor het inplannen van een training op locatie kun je een datum en tijdstip voorstellen.

  • Medewerkers 15 euro, vrijwilligers gratis
  • Gemengde groep mogelijk.
  • Een sticker ´Samen dementie/ vriendelijk´

Meer informatie

Meer informatie over de mogelijkheden vind je op pagina 6 en 7 van het document Wat is een dementievriendelijke Bibliotheek?