Datum
In overleg

Actueel advies collectie: jeugd

In-company

Welke informatie heb je nodig om kinderen en ouders goed te kunnen adviseren? Hoe zet je hierbij je eigen boekenkennis in? En welke webtools kunnen behulpzaam zijn bij het adviseren over literatuur? Als vakmens wil je de bezoekers natuurlijk actueel van dienst zijn! In deze bijeenkomst doe je inspiratie op en word je bijgepraat.

Voor wie?

Bibliotheekmedewerkers in de publiekservice die graag in gesprek gaan met kinderen en ouders om ze te adviseren over de nieuwste of verrassende uitgaven.

Programma

In een interactief programma verken je met medewerkers van de Culturele Apotheek je eigen kennis en leesvoorkeuren en ontdek je hoe je met elkaar kunt werken aan een actuele collectieve kennisbasis. Je leert welke goede webtools en associatietechnieken je kunt gebruiken bij het adviseren van je klanten.

De culturele apothekers zijn uitstekend geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen op boekengebied en hebben een grote titelkennis. Zij hebben hun werk gemaakt van het aanraden van het juiste boek aan de juiste persoon en weten hoe je kunt achterhalen welk boek bij iemand past en waarom.

Deze workshop kan ook online gegeven worden.

Investering

Op verzoek wordt een offerte gemaakt.
Een bijeenkomst duurt 2,5 uur.
Er kunnen max. 30 personen per groep deelnemen.

Aanmelden

Je kunt jouw organisatie via campus@rijnbrink.nl aanmelden.