Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Cultuureducatie is van groot belang. Het draagt eraan bij dat kinderen hun creatieve vermogens aanboren en hun talenten en 21e eeuwse vaardigheden ontwikkelen. Wil je met jouw organisatie bijdragen aan deze ambitie?

Subsidieregeling Cultuureducatie met Kwaliteit weer open

20190321 Rijnbrink CmK FlyerA5 2019 definitief 1 

Aanvragen kan digitaal via je eigen Rijnbrink account. Log hiervoor met je mailadres en wachtwoord in via https://mijn.rijnbrink.nl/cultuureducatie. Problemen met inloggen? Neem dan contact op met de Rijnbrink Servicedesk (088-197.03.03) of met je eigen Rijnbrink adviseur.

Hier lees je meer over de subsidievoorwaarden en de antwoorden op de meest gestelde vragen over CmK. Heb je behoefte aan inspiratie op het gebied van eerder ontwikkelde leerlijnen? Blader dan op je gemak eens door onze digitale brochure De Kunst Meester.

Voor vragen kun je als school of cultuuraanbieder terecht bij de adviseurs van Rijnbrink.

Thema Xpeditie Cultuureducatie 2019: Visie, basis voor cultuureducatie

Op woensdag 22 mei organiseert het team van Rijnbrink Cultuureducatie voor de vijfde keer het jaarlijkse congres Xpeditie Cultuureducatie in de provincie Overijssel. Locatie is de Stadsgehoorzaal in Kampen en het thema is ‘Visie, basis voor cultuureducatie’.

LogoXC2019 gestapeld

Xpeditie Cultuureducatie wil bezoekers van het congres prikkelen om na te denken over het thema, onder andere door middel van lezingen en workshops. Doelgroepen van het congres zijn het onderwijs, culturele en –erfgoed instellingen, aanbieders van educatieve projecten, gemeenten en combinatiefunctionarissen. Bekendmaking van het definitieve congresprogramma volgt eind maart. 

Kijk voor meer info op www.xpeditiecultuureducatie.nl of neem contact op met projectleider Karin Klomp via 06 0612332641 of per mail via

Duurzaam beleid op het gebied van cultuuronderwijs

Op 6 maart ondertekenen directeuren van scholenkoepels en wethouders van Overijsselse gemeenten het Bestuurlijk Kader Cultuur en Onderwijs in Overijssel. Daarmee onderstrepen ze het belang van cultuureducatie en spreken ze met elkaar af dat ze ook in de toekomst energie en financiële middelen in cultuureducatie blijven steken.

Organisaties die ook willen bijdragen aan deze ambitie, kunnen het initiatief ondersteunen. Daarover valt meer te lezen op de nieuwe site www.cultuuronderwijsoverijssel.nl Volg hier de ontwikkelingen op de voet, tel mee af naar het moment van ondertekening of stel een vraag over het Bestuurlijk Kader via het vragenformulier.

Lokale invulling         

Het officiële tekenmoment vindt plaats op 6 maart 2019, van 15.30 – 17.30 uur op het Provinciehuis in Zwolle. Daarna volgt de lokale uitwerking per gemeente. De adviseurs van Rijnbrink ondersteunen gemeenten hierin met hun kennis en ervaring.

Voor meer informatie: www.cultuuronderwijsoverijssel.nl

Nieuwe post-hbo opleiding tot Cultuurbegeleider voor ICC'ers

CultuurbegeleiderDe drie Pabo’s in Zwolle initieerden samen met Rijnbrink en Stadkamer een voor Overijssel unieke post-hbo opleiding tot Cultuurbegeleider.

Lekker uitgerust en weer met een frisse blik aan de slag? Een nieuwe opleiding verbreedt je horizon. Een verdiepende opleiding die je als ICC’er kennis laat maken met de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het snijvlak van onderwijs en cultuur, direct toepasbaar in je dagelijkse werk. En nog meer goed nieuws: deelnemen aan deze opleiding is door een aantrekkelijke subsidieregeling vanuit de overheid nagenoeg gratis! Grijp je kans en schrijf je nu in.

Bekijk de interactieve digitale brochure over deze opleiding

Proeftuin Overijssel: de nieuwe subsidieregeling voor cultuureducatie binnen het VO!

Met de subsidieregeling Proeftuin Overijssel  (2018-2020) wil Rijnbrink bevorderen dat leerlingen uit het VO op basis van vragen die bij henzelf leven in contact komen met culturele instellingen en kunstenaars uit hun eigen provincie. We zetten cultuureducatie op die manier niet alleen in om het culturele bewustzijn van de jongeren te vergroten, maar ook om hun persoonlijke ontwikkeling te stimuleren.

De regeling is bedoeld voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs in de 21 kleine en middelgrote gemeenten van Overijssel waarvoor Rijnbrink Cultuureducatie werkt.

Lees meer over Proeftuin Overijssel

 

Nieuwsbrief Cultuureducatie

Laatste nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen op het gebied van Cultuureducatie? Meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief.

 

Denkkader voor Cultuureducatie met Kwaliteit geeft houvast

Bekijk de leerlijnen Cultuureducatie

Inspiratie opdoen? Bekijk hier onze cultuureducatiefilmpjes

Bijscholen? Bekijk hier ons scholingsaanbod

Contact per gemeente

Facts voor gemeenten