Wij werken in opdracht van de Provincie Gelderland en de Provincie Overijssel

Cultuureducatie is van groot belang. Het draagt eraan bij dat kinderen hun creatieve vermogens aanboren en hun talenten en 21e eeuwse vaardigheden ontwikkelen. Wil je met jouw organisatie bijdragen aan deze ambitie?

Dan zijn we graag jouw sparringpartner en ondersteuner. We ondersteunen je bijvoorbeeld door samenwerkingsverbanden te realiseren methet onderwijs en het culturele veld in Overijssel, door mee te denken over beleid en strategie, of door het bieden van coaching en trainingen op maat.

Ook denken we met je mee in het landelijke project Cultuureducatie met Kwaliteit. Hierin werken we samen met jouw culturele organisatie, gemeente of onderwijsinstelling aan het ontwikkelen en implementeren van de doorgaande leerlijnen Cultuureducatie op basisscholen, in speciaal onderwijs en op het voortgezet onderwijs. Ook ondersteunen we in de deskundigheidsbevordering van leerkrachten.

Nieuwe post-hbo opleiding tot Cultuurbegeleider voor ICC'ers

CultuurbegeleiderDe drie Pabo’s in Zwolle initieerden samen met Rijnbrink en Stadkamer een voor Overijssel unieke post-hbo opleiding tot Cultuurbegeleider.

Lekker uitgerust en weer met een frisse blik aan de slag? Een nieuwe opleiding verbreedt je horizon. Een verdiepende opleiding die je als ICC’er kennis laat maken met de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het snijvlak van onderwijs en cultuur, direct toepasbaar in je dagelijkse werk. En nog meer goed nieuws: deelnemen aan deze opleiding is door een aantrekkelijke subsidieregeling vanuit de overheid nagenoeg gratis! Grijp je kans en schrijf je nu in.

Bekijk de interactieve digitale brochure over deze opleiding

Proeftuin Overijssel: de nieuwe subsidieregeling voor cultuureducatie binnen het VO!

Proeftuin Overijssel beeldMet de subsidieregeling Proeftuin Overijssel (2018-2020) wil Rijnrink bevorderen dat leerlingen, vanuit vraagstukken en leervragen die werkelijk bij henzelf leven, contact maken met culturele instellingen en kunstenaars uit hun eigen provincie. Cultuureducatie wordt zo niet alleen ingezet om het culturele bewustzijn te vergroten, maar ook om de persoonlijke ontwikkeling van leerlingen te stimuleren.

De regeling is bedoeld voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs in de 21 kleine en middelgrote gemeenten van Overijssel waarvoor Rijnbrink Cultuureducatie werkt.

Lees meer over Proeftuin Overijssel

 

Nieuwsbrief Cultuureducatie

Laatste nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen op het gebied van Cultuureducatie? Meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief.

 

Denkkader voor Cultuureducatie met Kwaliteit geeft houvast

Bekijk de leerlijnen Cultuureducatie

Inspiratie opdoen? Bekijk hier onze cultuureducatiefilmpjes

Bijscholen? Bekijk hier ons scholingsaanbod

Contact per gemeente

Facts voor gemeenten