Winnaars Jeugdkrakercompetitie 2021

Team Dromedaris 8B van OBS de Dromedaris uit Beuningen heeft vrijdag 2 juli de Jeugdkrakercompetitie gewonnen. Vijf teams streden in een spannende finale om de winst.

De Jeugdkrakercompetitie

Tijdens de Jeugdkrakercompetitie proberen leerlingen uit groep 7 en 8 online antwoorden te vinden op pittige ‘krakervragen’. Hierdoor leren zij spelenderwijs online informatie te vinden en bronnen te beoordelen. Het team dat aan het einde van de competitie de meeste vragen heeft ‘gekraakt’, heeft gewonnen. De Nationale Jeugdkrakercompetitie is een product van de Bibliotheek en wordt jaarlijks georganiseerd door Rijnbrink.

Tweede en derde plaats

Het team BijEen Schatberg Blauw B van basisschool BijEen uit Lichtenvoorde werd knap tweede. De Koningslinde Kanjers van de Koningslinde uit Nijkerk hadden ook alle vragen goed en gingen er van door met de derde prijs. De teams BijEen Schatberg Blauw A en BBD vielen net buiten de prijzen.

Online prijsuitreiking

Voorafgaand aan de finale kwamen alle klassen via een Teams meeting bij elkaar. De teams blikten terug op de leukste én de lastigste vragen uit de competitie. Er werden gekke tiktok-dansjes gedaan en Google-kunstjes getoond. Na de finale werden de winnaars via Teams bekend gemaakt en werden de prijzen digitaal overhandigd. De kampioenen kregen €300,- aan prijzengeld. Voor de tweede plaats was er €200,- en €100,- voor de derde plaats.