Werkbezoek gedeputeerde Roy de Witte

Gedeputeerde van de provincie Overijssel Roy de Witte bracht donderdag 1 juli een werkbezoek aan Rijnbrink. Vrijwel alle aspecten van de dienstverlening van Rijnbrink aan bibliotheken kwamen in een notendop aan bod.

Van transport en logistiek van bibliotheekboeken tot de (achtergrond)collectie. Maar uiteraard ook hoe Rijnbrink samenwerkt met bibliotheken en vele andere partners aan thema’s zoals het bevorderen van leesplezier, het aanpakken van laaggeletterdheid en het ontwikkelen van digitale vaardigheden voor iedereen. Tot slot kwamen ook de bedrijfsvoeringszaken die Rijnbrink voor bibliotheken doet aan bod. Denk bijvoorbeeld aan ondersteuning en advisering van bibliotheken op HRM-gebied voor medewerkers en vrijwilligers, tot aan financiën en marketing.

Tineke van Ham: “Het was een zeer boeiende ochtend vol waardevolle gesprekken. Die gesprekken leverden bovendien weer veel nieuwe aanknopingspunten, verbindingen en inspiratie op, waar zowel Rijnbrink als de provincie in de toekomst mee aan de slag kan. Door een kijkje achter de schermen te nemen en informatie uit te wisselen, wordt de samenwerking die al goed was, alleen maar verder verstevigd.”

Het was een zeer boeiende ochtend vol waardevolle gesprekken. Die gesprekken leverden bovendien weer veel nieuwe aanknopingspunten, verbindingen en inspiratie op.
Tineke van Ham Bestuurder Rijnbrink