Webinar met WebShare gestreamd naar 25 websites

Op dinsdag 30 maart om 19.30 uur streamden 25 bibliotheken (Ov en Gld) tegelijkertijd via hun lokale website omgeving de Webinar ‘Appvoeding’. De webinar was opgenomen bij Kulturhus Borne en voorzien van een centrale livechat.

Honderden inwoners zagen de uitzending geïntegreerd in hun eigen, lokale Bibliotheek-website. Het project was een inhoudelijke en technische samenwerking tussen bibliotheken en Rijnbrink met efficiënt gebruik van WebShare als innovatieve oplossing.

Samenwerken inhoud en techniek

Met WebShare hoeven bibliotheken niet in de techniek te duiken maar kunnen zij zich richten zich op inhoud en deelnemers. WebShare ontsluit centraal een webpagina met bijvoorbeeld een webinar of content of livestreaming met chat. Vervolgens wordt de webpagina lokaal gedistribueerd. De dienst is ontwikkelt door Webdesk Rijnbrink met marketing en communicatieadviseurs van bibliotheken.

Lokale Bibliotheek stijgt in aanzien

Naast voordelen voor bibliotheken zoals tijd- en kostenbesparingen (niet meer zelf een webinar opzetten en regelen) draagt de oplossing bij aan het versterken van de positionering van de lokale Bibliotheek. Door lokaal te ontsluiten wordt het voor kijker zichtbaar dat de bibliotheek veel meer is dan boeken maar juist een plek voor ontmoeten, ontdekken, ontwikkelen en ontspannen.