Uitreiking Nationale- en Internationale BUMA Blaasmuziek Awards

Zaterdag 25 november was het zover. Tijdens de Fanfare Repertoire- en Netwerkdag werden de Nationale- en Internationale BUMA Blaasmuziek Awards uitgereikt. Het was aan Edwin Küpers (teammanager cultuur Provincie Gelderland) de eervolle taak de Internationale BUMA Blaasmuziek Award te overhandigen aan Ray Farr.

Edwin Küpers reikt de Internationale Blaasmuziek Awards uit aan Ray Farr.Uitreiking Internationale BUMA Blaasmuziek Award. Edwin Küpers (r) en Ray Farr (l) Fotografie: Lenneke Lingmont

De Internationale Buma Blaasmuziek Award 2023 is dit jaar toegekend aan Ray Farr. Enkele van Ray’s arrangementen werden tijdens het HRFSTWND-concert, georganiseerd door Musidesk Rijnbrink, op 25 november uitgevoerd én gedirigeerd door het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest. De Nationale BUMA Blaasmuziek Award werd door Gert Buitenhuis uitgereikt aan Peter Kleine Schaars.

De Nationale BUMA Blaasmuziek Award werd door Gert Buitenhuis uitgereikt aan Peter Kleine Schaars
Uitreiking Nationale BUMA Blaasmuziek Award. Gert Buitenhuis(r) en Peter Kleine Schaars(l)
Fotografie: Lenneke Lingmont

Meer informatie over de winnaars en de motivatie van de selectiecommissie is hier te vinden.

Samenwerking BUMA en Repertoire Informatie Centrum

De BUMA Blaasmuziek Awards worden jaarlijks uitgereikt aan personen die een grote en positieve bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de blaasmuziek, zowel in Nederland als Internationaal. De selectie en voordracht van kandidaten vindt plaats in overleg met RIC (Repertoire Informatie Centrum) te Deventer.