Startschot Scoor een Boek!

In deze weken klinkt op veel scholen in Overijssel en Gelderland het startschot van Scoor een Boek! Leerlingen van groep 5 en 6 gaan 10 weken lang zoveel mogelijk leuke boeken scoren.

Lezen en bewegen!

4 jongetjes die voetballen omhelzen elkaarZe worden hierbij aangemoedigd door voetballers van Go Ahead Eagles, Heracles Almelo en N.E.C. en naast het lezen wordt er natuurlijk ook bewogen. Leuke spellen, opdrachten en een sportieve afsluiting staan de kinderen te wachten. En natuurlijk lekker lezen. Naast dat dit in de klas gebeurt kan ook het hele gezin meedoen via de Thuiseditie. Met een poster kunnen gezinnen huis ook boeken lezen/scoren of meedoen via www.scoorthuis.nl.

Leesbevorderingsproject

Scoor een Boek! is een terugkerend leesproject voor kinderen en hun ouders, dat lezen en sport aan elkaar verbindt. Scoor een Boek! startte 10 jaar geleden in Veendam, Groningen. Dit leesbevorderingsproject is inmiddels uitgebreid over het hele land en elk jaar doen de scholen en leerlingen enthousiast mee. Bij editie 2022 doen de volgende bibliotheken uit Overijssel en Gelderland mee samen met de scholen en clubs uit hun regio: Graafschap, Bibliotheek Gelderland-Zuid, Deventer, Twenterand, Tubbergen, Wierden, Borne, Almelo, Hardenberg en Zinin Nijverdal. We hopen op veel scoor en vooral leesplezier de komende weken!