Rijnbrink werkt mee aan een Mooky voor jongeren

Maandag 7 maart ondertekenden Paul Hulman (Senior Adviseur & Programmalijncoördinator bij Rijnbrink) en Tom van Eijk (eigenaar van het digitaal leesplatform Mooky) een overeenkomst om de samenwerking te starten. Een bestaand boek dat aansprekend is voor jongeren, wordt omgezet naar een zogeheten Mooky.

Paul Hulman en Tom van Eijk ondertekenen de overeenkomst van MookyDe Gelderse en Overijsselse bibliotheken kunnen de desbetreffende Mooky vanaf de Boekenweek van Jongeren, die dit jaar plaatsvindt van 16 t/m 25 september, gratis aanbieden richting jongeren.

Jongeren vaker en meer laten lezen met Mooky

Mooky is een nieuw digitaal leesplatform waarmee literatuur en (non)-fictie wordt verrijkt met digitale elementen. Zo’n verrijkte publicatie wordt een Mooky genoemd. Het voornaamste doel van Mooky is om jongeren (12- 16) en jongvolwassenen (16-21 jaar) een eigentijds leesaanbod te doen, zodat zij vaker en meer gaan lezen.

Gratis leescadeau

Binnen de samenwerking van Rijnbrink en Mooky wordt het doel nagestreefd om jongeren (12-16 jaar) aan taal en lezen te verbinden. De Gelderse en Overijsselse bibliotheken kunnen de desbetreffende Mooky vanaf de Boekenweek van Jongeren gratis aanbieden richting jongeren. Zo wordt ook de positie van bibliotheken richting de doelgroep verstevigd. Rijnbrink stimuleert de verspreiding van deze Mooky onder de bibliotheken door middel van een lanceringscampagne. Ook komt er een MarCom toolkit voor bibliotheken beschikbaar, voor lokale promotie richting de doelgroep. Voor de rest van Nederland is de desbetreffende Mooky tegen betaling te lezen.