Overijsselse bibliotheken bruisen van techniek!

Ontwikkelingen op het gebied van techniek en technologie gaan snel. Om volwaardig mee te kunnen doen in de maatschappij is het belangrijk om digitaal vaardig te zijn én te blijven. Bibliotheken spelen daar een rol in. In Overijssel geven de bibliotheken hier ieder op hun eigen manier invulling aan, passend bij de lokale omgeving.

Wat vind je waar? Dashboard Bibliotheek & Techniek

Dashboard bibliotheek en techniekMaar wat vind je nu in welke Bibliotheek? Wat zijn de toekomstplannen van een Bibliotheek op het gebied van techniek? Ben je benieuwd hoe je de samenwerking aan kunt gaan en bij wie je daarvoor moet zijn? Dat zie je in het Dashboard Bibliotheek & Techniek dat Rijnbrink gemaakt heeft. Kijk eens wat de Bibliotheek in jouw omgeving te bieden heeft!

BEKIJK HIER HET DASHBOARD BIBLIOTHEEK & TECHNIEK

In mobiele labs en maakplaatsen van de Bibliotheek komen mensen in aanraking met de nieuwste technologieën. Of ze kunnen hun digitale vaardigheden verbeteren bij oefenpleinen. Ook werken de bibliotheken met diverse partners om nog meer mensen te laten beseffen en ervaren wat techniek voor je kan doen.

Extra aandacht voor digitaal burgerschap

Zowel de overheid als de bibliotheekbranche heeft ‘digitaal burgerschap’ hoog op de agenda staan. Het is een grote maatschappelijke opgave om burgers, van jong tot oud, digitaal vaardig te maken en te houden, zodat ze mee kunnen (blijven) doen aan de digitaliserende samenleving. Bibliotheken en de overheid zullen hier dan ook extra aandacht aan besteden de komende drie jaar.