Nieuwe webshop Onderwijscollecties voor meer leesplezier 

Vanaf 25 januari 2023 is de nieuwe webshop Onderwijscollecties live. Onderwijscollecties zijn thematisch gebundelde boeken die aansluiten bij de leefwereld van kinderen. In de webshop kunnen scholen en bibliotheken de Onderwijscollecties gemakkelijk doorzoeken, vinden en bestellen. Het doel? Het leesplezier bij kinderen vergroten. De webshop is ontwikkeld door Rijnbrink, in samenwerking IT-partner Zoccolo en met medewerking van  Stadkamer en Bibliotheek Salland.

Van kerst tot kriebelbeestjes

Onderwijscollecties zijn bundels van boeken rond verschillende thema’s. Bijvoorbeeld over kerst, maar ook over kriebelbeestjes en piraten. De Onderwijscollecties zijn afgestemd op het niveau van de verschillende basisschoolgroepen. Er zijn ook bundels voor kinderen op de kinderopvang.

Toepassing in de praktijk

Ruim 200 scholen, bibliotheken en kinderopvangorganisaties werken met Onderwijscollecties. Gebruikers bepalen zelf hoe ze een bundel inzetten. De één gebruikt de boeken om ze interactief voor te lezen, terwijl de ander alleen kaften laat zien en daarover met kinderen in gesprek gaat. Jaarlijks weten meer dan 1.000 collecties hun weg te vinden naar de kinderen om wie het gaat.

Webshop voor lokale Bibliotheek

De webshop is ontwikkelt op basis van de WebShare Shop-oplossing van Rijnbrink. Hierdoor wordt het mogelijk om de webshop te ontsluiten op websites van lokale bibliotheken. Deze profileren zich hierdoor als plek voor het vergroten van leesplezier. Deze zomer kunnen gebruikers Onderwijscollecties bestellen via hun eigen, vertrouwde en herkenbare lokale Bibliotheek.

Leesplezier laten groeien

Om de lancering van de webshop een feestelijk tintje te geven, krijgen de eerste bestellers van de webshop een attentie: een confettikanon met bloemzaden. De bloemzaden staan symbool voor ‘groei in leesplezier’. Dus een feestelijke knal en deze zomer genieten van een bloemenzee!

Meer weten?