Mooky komt eraan!

Mooky komt eraan! In het voorjaar startte de samenwerking tussen Rijnbrink en Mooky. We spraken af dat een bestaand boek dat aansprekend is voor jongeren wordt omgezet naar een zogeheten Mooky en gratis beschikbaar wordt gesteld voor Gelderland en Overijssel. Nu is het zover!

Wat is een Mooky?

Mooky is een nieuw digitaal leesplatform waarmee literatuur en (non)-fictie wordt verrijkt met digitale elementen. Zo’n verrijkte publicatie wordt een Mooky genoemd. Mooky staat voor ‘Multimedia & Booky’. Een Mooky is een ‘e-book 2.0’: een digitale leesbeleving met onder andere afbeeldingen, video’s, audio, voorlezen, klikbare woorden en verschillende vormen van interactie. Het biedt een eigentijdse leeservaring aan jongeren en jongvolwassenen.

Gratis voor jongeren uit Gelderland en Overijssel

Het boek ‘Match’ van Buddy Tegenbosch is verrijkt tot een Mooky. De Gelderse en Overijsselse bibliotheken kunnen de Mooky vanaf de Boekenweek van Jongeren, die dit jaar plaatsvindt van 16 t/m 25 september, gratis aanbieden richting jongeren. Voor de rest van Nederland is de desbetreffende Mooky tegen betaling te lezen.

Waarom doen we dit?

Binnen de samenwerking van Rijnbrink en Mooky wordt het doel nagestreefd om jongeren (12-16 jaar) aan taal en lezen te verbinden. Ons doel is om jongeren vaker en meer te laten lezen met het digitale leesplatform Mooky. Met een Mooky bieden we een eigentijds leesaanbod aan. Zo wordt ook de positie van bibliotheken richting de doelgroep verstevigd.

Hoe verder?

Rijnbrink stimuleert de verspreiding van de Mooky ‘Match’ onder de bibliotheken door middel van een lanceringscampagne in de vorm van een MarCom toolkit. Op deze manier kan de Mooky lokaal gepromoot worden richting de doelgroep. We publiceren de toolkit in de Boekenweek van Jongeren, die van 16 tot en met 25 september plaatsvindt.

In de middelen wordt verwezen naar een code die speciaal is gemaakt voor Gelderse en Overijsselse jongeren: met deze code kan de Mooky ‘Match’ gratis gedownload worden!

Laten we samen dit najaar Mooky op de kaart zetten en jongeren enthousiasmeren voor het lezen van een Mooky! Alvast benieuwd naar het platform Mooky? Ga naar Mooky.app, log in, maak een nieuw account en bekijk alvast de Mooky ‘The Bull’. Dit is de eerste gratis gepubliceerde Mooky en is voor iedereen gratis te lezen.