Inspiratiedag Onverwachte Ontmoetingen: programma bekend!

Zowel on- als offline hebben we (onbewust) de neiging om mensen met een soortgelijke achtergrond of levensvisie om ons heen te verzamelen. Een gemiste kans, want praten met vreemden is – anders dan we zelf vaak denken – juist goed voor ons! De Bibliotheek is een plek die deze ontmoeting kan stimuleren, maar hoe nodig je bezoekers uit open te staan voor het onbekende? En hoe breng je ze met elkaar in gesprek?

Om hierbij te helpen organiseert Rijnbrink op 29 september 2022 de allereerste inspiratiedag Onverwachte Ontmoetingen! Deze dag is voor iedereen die zich bezighoudt met ontmoeting en dialoog in de Bibliotheek. Laat je inspireren door verrassende sprekers en creatieve programma’s van binnen én buiten de bibliotheeksector die het gesprek met én tussen bezoekers op een innovatieve manier op gang brengen.

Samen onderzoeken we hoe de Bibliotheek een plek van verbinding kan zijn: uitnodigend, inspirerend en stimulerend voor mensen van alle leeftijden en achtergronden. Benieuwd? Het eerste deel van het programma is bekend en dat wil je niet missen!

Zo gaat het over de kunst van een goed gesprek en omgaan met andersdenkenden, over dilemma’s en vooroordelen, sociale en culturele botsingen en de bibliotheek als plek voor nuance. We sluiten de dag creatief af met theater over de gewone mens, die heus niet zomaar iemand is.

 

Ben jij er straks ook bij? Of ken je iemand die dit niet mag missen? Bekijk het programma hier en meld je gratis aan

Aanmelden

Een goed gesprek in de Bibliotheek doe je samen!

Een goed gesprek: dat voer je natuurlijk niet alleen. Daarom moedigen we iedereen aan om samen met collega(‘s) te komen. Dat is niet alleen gezellig, maar zo kan je alles wat je ziet, hoort én zelf ervaart direct toepassen in de Bibliotheek.

Er is plek voor maximaal 70 deelnemers, dus meld je snel aan en verzeker jezelf én je collega(’s) van een plekje.

Praktisch

Datum: 29 september 2022
Locatie: Turmac Cultuurfabriek (Kerkstraat 27, Zevenaar)
Tijd: 10.00 – 15.00 uur
Aanmelden is kosteloos