Informatiemateriaal voor nieuwkomers in 7 talen

Bibliotheken ondersteunen nieuwe Nederlanders bij het (nonformeel) leren van de Nederlandse taal en basisvaardigheden. Omdat zij vaak de taal nog niet machtig zijn, is er een fotostrip die nieuwkomers wijst op de mogelijkheden van de Bibliotheek. ‘Welkom bij de Bibliotheek’ is in zeven talen beschikbaar en kan via dit portal besteld worden.

Over de fotostrip en poster
Een groot deel van de nieuwkomers kent de weg naar de Bibliotheek nog niet en/of is niet bekend met de vele mogelijkheden en rijkdom van de Nederlandse Bibliotheek. Met behulp van de fotostrip en bijbehorende poster krijgt deze doelgroep een helder beeld van het aanbod dat varieert van het Taalhuis, rustige studieplekken tot digitale kranten en de ruime collectie media in de Bibliotheek.

voorbeeld poster informatiemateriaal

Bibliotheek Tubbergen over de inzet van de fotostrip en poster
De gemeente Tubbergen organiseert workshops voor statushouders in het kader van de verplichte participatieverklaring. De Bibliotheek levert daar een positieve bijdrage aan door de statushouders via een tolk te vertellen wat de Bibliotheek biedt, zoals het Taalhuis en het Taalcafé. “We bieden daarbij de folder ‘Welkom in de Bibliotheek‘ in de juiste taal aan. De fotostrip spreekt aan, veel statushouders komen dezelfde week al naar de Bibliotheek! De fotostrip ligt ook bij VluchtelingenWerk in Tubbergen, zij verwijzen ook naar ons door omdat wij  ‘Brievenhulp’ bieden en Belastingspreekuur houden.”

Bestellen

De poster en fotostrip kunnen online besteld worden door Bibliotheken en Provinciale Ondersteuningsinstellingen (POI’s):

Bestel de posters en fotostrips

Benieuwd naar de poster en de fotostrip? Bekijk hier een voorbeeld van de poster en hier een voorbeeld van de fotostrip.

De fotostrip spreekt aan, veel statushouders komen dezelfde week al naar de Bibliotheek! De fotostrip ligt ook bij VluchtelingenWerk in Tubbergen, zij verwijzen ook naar ons door omdat wij  ‘Brievenhulp’ bieden en Belastingspreekuur houden.
Bibliotheek Tubbergen