E-learning ‘Blik op het nieuwe bibliotheekwerk’ nu beschikbaar

De e-learning ‘Blik op het nieuwe bibliotheekwerk’ geeft medewerkers én vrijwilligers inzicht in hoe de bibliotheekbranche in elkaar steekt. Waar komen we vandaan en waar bewegen we naar toe? Wat betekenen de maatschappelijke opgaven voor de rol van de bibliotheek? En wat vraagt dit van medewerkers en vrijwilligers? De e-learning is vanaf nu beschikbaar.

In zeven modules krijgen medewerkers en vrijwilligers een compleet beeld van de (ontwikkelingen in de) bibliotheekbranche. Het bibliotheekstelsel, de netwerkagenda, het bibliotheekconvenant en de maatschappelijke opgaven komen aan bod.

Deelnemers bepalen zelf welke modules zij willen volgen, de volgorde en het tempo. De modules kunnen los van elkaar worden gevolgd. Voor degenen die meer verdieping willen, zijn er linkjes opgenomen naar aanvullende informatie en documenten. De e-learning is gemaakt door én voor de bibliotheekbranche. Op korte termijn wordt deze nog uitgebreid met een module over digitaal burgerschap.

Reacties van de eerste deelnemers

“De e-learning maakt goed zichtbaar wat de bibliotheekbranche allemaal doet en welke ontwikkeling deze heeft doorgemaakt (en nog steeds doet)”.

“Ik vind het een zeer gebruiksvriendelijk format. Makkelijk om keuzes te maken om iets wel/niet te bekijken en gericht te zoeken naar informatie.”

“Ook voor vrijwilligers is deze e-learning waardevol. Vrijwilligers kunnen hier veel informatie ophalen en een goed beeld krijgen over de plek van de bibliotheek in de samenleving, al is het erg veel informatie. Het is belangrijk dat bibliotheken zelf bepalen welke modules voor de vrijwilliger noodzakelijk zijn en wat aanvullende informatie is. Dit kan per vrijwilligersfunctie verschillen.”

Ga naar de e-learning