Dubbele felicitaties voor de Read2Me!-kampioenen van Overijssel en Gelderland!

Op 23 maart namen brugklasleerlingen uit Overijssel en Gelderland deel aan de provinciale finale van Read2Me!, waar ze streden om een plekje in de landelijke finale van de voorleeswedstrijd. Claire van Ham van Het Noordik uit Almelo en Anna Groen van het Liemers College uit Didam schitterden als winnaars van respectievelijk Overijssel en Gelderland.

De wedstrijd, die Rijnbrink voor de 12e keer organiseerde, vond plaats in het auditorium van CODA in Apeldoorn. Drie leerlingen uit Overijssel en acht uit Gelderland lazen voor uit hun favoriete boeken en werden daarbij aangemoedigd door ruim 100 supporters. Een deskundige jury, bestaande uit Jacqueline Terwijn, Erwin Karst en Demi van Beek, koos de beste voorlezers.

Claire van Ham en Anna Groen nemen op 1 juni deel aan de landelijke finale in Podium de Hoge Woerd in De Meern – Utrecht. Daar zullen ze strijden om de titel Brugklas Voorleeskampioen 2024.

Read2Me! wordt mogelijk gemaakt vanuit het leesbevorderingsprogramma de Bibliotheek op school (Stichting Lezen/ Koninklijke Bibliotheek). Deze wedstrijd, gericht op het bevorderen van leesplezier onder jongeren, is gefinancierd door het ministerie van OCW onder de noemer Kunst van Lezen.