De Nationale Voorleeskampioenen van Gelderland en Overijssel zijn bekend!

De Gelderse en Overijsselse finales van de Nationale Voorleeswedstrijd zitten erop; onze kampioenen zijn bekend! Omayra Boutrah uit Arnhem is op 8 april uitgeroepen tot voorleeskampioen van Gelderland en op 11 april werd Noah Ndikuriyo uit Rijssen de kampioen van Overijssel.

Provinciaal voorleeskampioen word je niet zomaar. Zo heeft Omayra het in de voorrondes moeten opnemen tegen maar liefst 487 kinderen uit Gelderland, terwijl Noah het aflegde tegen 413 kinderen uit Overijssel.

De jury’s waren vol lof over beide kampioenen. Over Omayra werd gezegd dat het publiek direct vanaf het begin aan haar lippen hing, terwijl Noah met zijn rustige en fijne voorleesstem wel het audioboek zou mogen inspreken van de jury!

Oh, wat ben ik blij, ik weet even niet wat ik moet zeggen. Dank voor alle tips die ik van iedereen gekregen heb.

– Omayra Boutrah

Op 22 mei nemen Omayra en Noah het op tegen de voorleeskampioenen uit de overige provincies. De deskundige jury bestaat dit jaar onder andere uit de nieuwe Kinderboekenambassadeur en de finale wordt gepresenteerd door Edson da Graça. De winnaar van de Nationale Voorleeswedstrijd mag zich een jaar lang De Nationale Voorleeskampioen en Kinderdirecteur 2024 van het Kinderboekenmuseum noemen.

Ik heb er geen woorden voor. Ik wil vooral mijn klasgenoten bedanken voor alle support!

– Noah Ndikuriyo

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is een leesbevorderingscampagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met de wedstrijd een breed publiek laten zien dat (voor)lezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is.

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon BV.