Bibliotheken in gecombineerde instellingen; een handreiking

De trend is onmiskenbaar: culturele instellingen zoeken elkaar steeds vaker op. In de vorm van samenwerkingen op het gebied van specifieke activiteiten en thema’s, maar ook door te verhuizen naar een gezamenlijke locatie, of zelfs door een bestuurlijke of juridische fusie aan te gaan. Om bibliotheken met interesse in gecombineerde instellingen te voorzien van informatie komen we met een handreiking. We staan hierin specifiek stil bij Gelderse voorbeelden van gecombineerde instellingen waarbij een Bibliotheek betrokken is.  

7 Gelderse pioniers aan het woord

Gelderland is sinds jaar en dag echt een voorloper door de koplopers Rozet, CODA Apeldoorn, Cultura Ede en Kunstwerk Liemers. Daarnaast zien we ook tal van interessante nieuwkomers. Reden om Anne van den Dool met 7 pioniers in gesprek te laten gaan. De verhalen van deze 7 pioniers staan opgetekend in deze handreiking. Onderverdeeld in verschillende thema’s zoals de aanleiding voor de samenwerking, veranderingen rondom organisatie en personeel, uitdagingen op het gebied van marketing en communicatie en toekomstwensen. Waar mogelijk vullen we deze verhalen aan met beschikbaar onderzoek naar gecombineerde instellingen.

Lees de handreiking

Inspiratiesessie ‘Samenwerking in cultuur’

Deze publicatie is de aanloop naar de Inspiratiesessie ‘Samenwerking in cultuur’. We duiken op 2 februari in de ontwikkeling van gecombineerde instellingen en wat dit betekent voor het Gelderse cultuurlandschap.

MEER INFORMATIE EN AANMELDEN

Mochten naar aanleiding van deze handreiking vragen ontstaan, schroom dan niet contact op te nemen met Georges Elissen.